Aplikácia, za ktorou stojí slovenský vývojár, sa teší veľkej obľube po celom svete, píše český portál Mobilmania. Jej premisa je pritom jednoduchá a zo smartfónu robí klasický, „hlúpy“ telefón. Dnes sa teší neuveriteľným 2 miliónom stiahnutí.

Premeňte svoj telefón na minimalistický telefón. Znížte čas strávený pri obrazovke a používanie mobilného telefónu, aby ste sa mohli sústrediť. Zvýšte produktívne návyky a koncentráciu – zablokujte všetky aplikácie a filtrujte oznámenia,“ píše vývojár o aplikácii v Obchode Play.

Aplikácia používateľom pomáha sa lepšie sústrediť napríklad aj tým, že odstráni ikony a pestrofarebné prostredie nahradí vlastným riešením. Prakticky ide o plnohodnotný launcher, ktorý pôvodne tvorca vyvinul aby sa sám zbavil závislosti na smartfóne.

Samozrejme je dostupná len pre Android, ktorý podobné zásahy do systémového prostredia na rozdiel od iOS umožňuje. Cieľom pritom nie je, aby sa používateľ do prostredia zamiloval skrz nádherné animácie a pestré farby, ale skôr dosiahnutie takzvaného digitálneho detoxu.

Pri používaní minimalistického telefónu si rýchlo začnete uvedomovať nezdravé vzorce používania, ktoré váš telefón spôsoboval. Pokoj a šťastie, ktoré tento minimalistický telefón prináša, je veľmi návykové a po niekoľkých dňoch používania sa nebudete chcieť vrátiť k predvolenej domovskej obrazovke,“ uvádza vývojár na webe aplikácie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú