Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bývalá vlajková loď Samsungu sa dočkala významného vylepšenia. Po takmer dekáde od predstavenia si môžu jej používatelia nainštalovať najnovší Android 11, ktorý do Galaxy S2 prichádza cez neoficiálny port LineageOS 18.1 od členov fóra XDA-Developers.

Výrobcovia Android smartfónov poskytujú svojim modelom nanajvýš pár veľkých aktualizácií systému. Pre mnohých je tu ale našťastie spôsob, ako aktualizovať svoj starý smartfón aj na najnovšiu verziu Androidu, a to vďaka tvorcom neoficiálnych portov.

Takýmto spôsobom teraz môžu nový Android 11 získať aj majitelia Samsungu Galaxy S2, ktorý bol predstavený ešte na konferencii MWC v roku 2011. Prostredníctvom LienageOS dostáva najnovší operačný systém Googlu pre smartfóny, ktorý môže byť do zariadenia nainštalovaný priamo cez nástroj Odin pre nahrávanie ROM. Používateľ ale musí vymazať všetky údaje, aby bol inštalačný proces úspešný.

Nakoľko však ide o 9-ročný smartfón, nefungujú v ňom všetky funkcie. Je totiž potrebné ešte opraviť volania. S touto neoficiálnou ROM totiž nie je zatiaľ možné telefonovať, používateľ môže hovor iba prijať. Podobne nateraz nefunguje ani GPS, FM rádio a pár ďalších funkcií. Navyše, update je určený iba pre model s označením GT-I9100.

Zdroj: XDA-Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú