Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Analytik Wall Street, Toni Sacconaghi, napísal v poznámke pre klientov, že používatelia iPhonov si nechávajú svoje zariadenie vo fiškálnom roku 2019 o rok dlhšie než tomu bolo v rovnakom období počas 2018. Životnosť zariadení sa tak zdvihla z troch rokov na štyri. Dôvodom tohto trendu má byť vo výraznej miere špeciálny program lacnejších výmien batérií, ktorý Apple spustil po prevalení škandálu so spomaľovaním starších modelov.

FonTech

Vďaka výmene batérie získali aj používatelia starších iPhonov pôvodný výkon a mali menej dôvodov na výmenu svojho zariadenia. Majitelia napríklad iPhone 6s či 6s Plus si tak ponechali svoje smartfóny a nesiahli po nových modeloch, čo výrazne ovplyvňuje predaje najnovších iPhonov.

Rovnakú príčinu stagnujúcich predajov uviedol vo svojej správe investorom prednedávnom aj šéf Apple Tim Cook. Podľa Sacconaghi by tento rok mohlo na iPhony edície 2019 prejsť 16 % súčasných používateľov. Momentálne má byť pritom podľa odhadov aktívnych približne až 900 miliónov smartfónov od Apple.

Zdroj: Phonearena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú