Je to oficiálne, jeden z najväčších kryptopodvodníkov histórie bol vzatý do väzby. Sam Bankman-Fried, zakladateľ kryptoburzy FTX a investičnej spoločnosti Alameda Research, bol v noci z pondelka na utorok zatknutý na Bahamách lokálnymi zložkami, informuje Bitcoin Magazine.

Stalo sa tak po tom, ako Spojené štáty voči Bankman-Friedovi vzniesli obvinenia za organizovaný podvod, podvod s cennými papiermi a pranie špinavých peňazí, informuje The New York Times na základe vlastných informácií.

K obvineniam došlo v ten istý deň, kedy vyšlo najavo, že Bankman-Fried odmietol viacero predvolaní na výsluch, informuje CoinDesk. Podľa vlastných slov bol Bankman-Fried „príliš zaneprázdnený“ a chcel sa výsluchu zúčastniť virtuálne. Mal o tom podľa informácií portálu CoinDesk povedať používateľom Twitteru počas debaty na Twitter Space, kde v posledných dňoch ponúkol viacero rozhovorov.

Nasledovať bude vydanie SBF do rúk Američanov, kde bude vo väzbe trestne stíhaný. Na výsluch si teda napokon asi nájde čas aj osobne. Ešte pred pár týždňami sa vo vlákne na Twitteri ospravedlňoval, že FTX dostal do situácie, v ktorej hrozil bankrot. Tvrdil, že jeho hlavnou prioritou je ochrana používateľov a ich záujmov, v čom jednoznačne zlyhal. Pár dní neskôr vyšlo najavo, že tesne pred odstúpením z vedenia spoločnosti ju okradol o približne 4 miliardy. Jeho pochybenia však siahajú ďaleko hlbšie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú