Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Filmový svet v krátkom čase zasiahli hneď dve smutné správy. Najskôr vo veku 88 rokov skonala legenda francúzskej kinematografie, Jean-Paul Belmondo, len aby sa k nemu o pár hodín neskôr pridal aj ďalší známy protagonista, herec Michael Kenneth Williams, informuje IGN.

Správu o umelcovej smrti potvrdila polícia, ktorá Williamsovo telo našla počas uplynulej noci v jeho byte v Brooklyne. Príčina smrti zatiaľ nie je známa, viac napovie nariadená súdna pitva.

Michael K. Williams počas bohatej hereckej kariéry stvárnil viacero ikonických úloh – za mnohé spomeňme jeho postavu Omara v oceňovanej kriminálnej sérii The Wire alebo úlohu kráľa černošského zločineckého podsvetia v nemenej populárnom seriáli Boardwalk Empire, kde Williams vystupoval ako Chalky White.

HBO

Williams rovnako zastal hlavné i vedľajšie úlohy vo viacerých celovečerných snímkach, vďaka prejavu i nezameniteľnému vzhľadu ho bolo na obrazovke vždy vidieť. Za svoje postavy si rád vyberal odpadlíkov spoločnosti, keďže vďaka neľahkému detstvu a problémom s drogami sa ako jeden z nich cítil.

Herec s drogami zápasil celý svoj život, niektoré zo svojich ikonických úloh, napríklad v seriáloch The Night Of či The Wire, dokonca zahral pod ich vplyvom. „Postavy, ktoré pre mňa znamenajú najviac, ma zabíjajú. Je to obeť, ktorú som sa rozhodol priniesť,“ povedal herec v jednom z rozhovorov.

Williams si za svoje role odniesol dovedna päť nominácií na prestížne Emmy, najnovšie je nominovaný aj za výkon v HBO seriáli Lovecraft Country. Divácka obec si ho okrem unikátneho hlasu zapamätala aj vďaka veľkej jazve na tvári, ktorá bola výsledkom incidentu v deň hercových 25. narodenín, kedy sa Williams zaplietol do pouličnej bitky.

Okrem herectva bol Williams známy aj svojou láskou k tancu. Ešte pred naštartovaním jeho kariéry sa ako tanečník objavil v hudobných klipoch Georga Michaela alebo Madonny.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú