Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hneď po začiatku vojny všetci operátori na Slovensku rozhodli pomáhať obyvateľom Ukrajiny, ktorí zo svojej krajiny utekali pred vojnovým konfliktom. Išlo o zlacnenie hovorov domov, rozdávanie SIM kariet s kreditom na hraniciach alebo organizovanie SMS zbierok.

O2 sa teraz, vyše 100 dní od začiatku ruskej invázie, snaží tieto aktivity oživiť. Svojim zákazníkom, ktorí pomôžu, navyše sľubuje odmenu v podobe neobmedzených dát na 1 deň.

„Od začiatku vojny na Ukrajine pomohlo a prejavilo úžasnú solidaritu množstvo ľudí a firiem na Slovensku. Hoci je vojna za našimi hranicami stále skutočnosťou, postupom času miera ochoty pomáhať klesá. Ukrajinci a Ukrajinky, ktorí k nám utiekli, však túto pomoc stále potrebujú. Rozhodli sme sa preto nielen k tejto pomoci prispieť, ale tiež povzbudiť ľudí, aby sa pridali k druhej vlne pomoci,“ hovorí Natália Tomeková, manažérka internej komunikácie a CSR O2.

SMS-ky posielame, ale to je všetko

Z výskumu od spoločnosti Kentar operátor zistil, že cez neziskovku alebo podobnú organizáciu Ukrajincom pomohlo až 35 % oslovených Slovákov. Osobne však pomohlo len 7 % z nás. Najčastejšie sme darovali oblečenie, jedlo, lieky či peniaze. Iba minimum potom podalo pomocnú ruku aj formou dobrovoľníctva či poskytnutím ubytovania.

Podľa operátora však vojna stále trvá aj mnohí Ukrajinci na Slovensku stále zostávajú, kým sa budú môcť vrátiť naspäť. „Je dôležité, aby sme na nich nezabúdali, sú teraz tiež súčasťou našej spoločnosti. A na to, aby v nej mohli dôstojne žiť, si potrebujú pokryť základné potreby, ako jedlo či bývanie, nájsť si prácu a zabezpečiť svojim deťom vzdelanie,“ vysvetľuje Tomeková.

Samotné O2 sa rozhodlo zamestnať 30 Ukrajincov a Ukrajiniek, čím ich dlhodobo integrujú na Slovensku. V spolupráci s dobrovoľníckou iniciatívou Buddíci pre Ukrajincov pripravil operátor aj 5 tipov na užitočnú pomoc.

  1. kategóriou je finančná zbierka prostredníctvom organizácii Magna, Post Bellum, Človek v ohrození a Kto pomôže Ukrajine. Ak zákazník O2 nahrá fotku či screenshot, ktorý túto pomoc dokazuje, dostane dáta na deň zadarmo.
  2. Selfie si môžeš spraviť aj z odovzdávania potravín alebo nákupu, ktoré odovzdáš do zberných miest po celom Slovensku na zverejnenej mape.
  3. Ako dobrovoľník tiež môžeš tieto potraviny či oblečenie triediť, čo opäť doložíš fotografiou a jej nahratím na stránky 02 výmenou za dáta
  4. Ako „Družba“ môžeš navštíviť rodinu či jednotlivca na úteku
  5. A vďaka organizácii Buddíci pre Ukrajincov zas nájsť človeka alebo rodinu, ktorej pomôžeš s komunikáciou s úradmo, prekladom životopisu. Za dáta sa dá výmeniť screenshot so žiadosťou o členstvo v organizácii
Nekonečné dáta za pomoc

Ponuka nekonečných dát platí len pre zákazníkov O2, kód, ktorý dáta aktivuje, však za pomoc môže získať ktokoľvek – a známemu s O2 SIM kartou potom kód venovať. V rámci jednej výzvy je možné nahrať len 1 fotku, splnením všetkých 5 výziev však teoreticky môžeš získať až päť kódov na 5 dní s nekonečnými dátami na deň.

Kód platí pre O2 Paušál, O2 Dáta, O2 Voľnosť, O2 Fér s dobíjaním kreditu, O2 Fér s platbou na faktúru, O2 Mini, O2 Fér Jednotka s platbou na faktúru, O2 Fér Jednotka s dobíjaním kreditu, O2 Moja Firma a O2 Internet s bonusom mini.

Dátový balík Neobmedzené dáta na deň môžete využívať v deň aktivácie a celý nasledujúci deň až do polnoci (po prekročení 100 GB bude rýchlosť prenosu dát spomalená na 2 Mbit/s pre sťahovanie a 1 Mbit/s pre odosielanie dát).

Kód sa zadáva v zóne Moje O2 alebo zaslaním v SMS. Balík je nutné uplatniť do 31. 7. 2022.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú