Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hodnota Bitcoinu naďalej drasticky klesá a padla pod dôležitú hranicu 20 000 amerických dolárov (19 056 €), informuje Independent. Pád sa ešte stále nezastavil a najpopulárnejšia kryptomena v cene aktuálne dosauhuje približne 19 000 dolárov.

Za posledných 24 hodín tak prišiel Bitcoin o ďalších 9 % svojej hodnoty, za 7 dní dokonca až o tretinu. Jeho hodnota je tak najnižšia od roku 2020 a mnohí majú strach, že tento pád tak ľahko neskončí a prerazí úplne nové dno. Bitcoin by pri korekcii mohol otestovať hranicu supportu na 12 tisícoch.

Spoločne s bitcoinom padá celý trh a ešte horšie sú na tom ďalšie kryptomeny. Za uplynulých 24 hodín trh spadol v priemere o 7 %, oveľa horšie je na tom druhý najsilnejší digitálny token Ethereum, ktorý počas posledného týždňa padol o 40 % a o 7 % v rámci posledných 24 hodín, píše CNBC.

Okolo hodnoty 20 000 $ Bitcoin prešiel naposledy v novembri 2020, keď mieril nahor. Za pád kryptomien môže čiastočne zlyhanie projektov Terra Luna či Celsius, ktoré podkopali dôveru v tieto technológie. Zároveň však panuje zlá nálada aj na tradičných finančných trhoch. Deje sa tak kvôli inflácii, ekonomickej stagnácii, ktorej nepomáha ani vojenský spor na Ukrajine.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú