Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Schyľuje sa k veľkému fiasku. Zdá sa, že Elon Musk odstúpil od zmluvy o kúpe Twitteru v hodnote 44 miliárd dolárov (54,20 dolára na jednu akciu). Dôvodom majú byť nesplnené sľuby mikroblogovacej siete. Na tému upozornil spravodajská agentúra Reuters.

Musk odstupuje od zmluvy

Ako ďalej píše portál The Verge, odstúpenie od zmluvy vyplýva z oznámenia Komisie pre cenné papiere, kde sa uvádza, že Musk túto zmluvu ruší, pretože Twitter „závažne porušil“ dohodu a počas rokovaní uviedol „nepravdivé a zavádzajúce“ informácie.

K celej situácii sa vyjadril aj predseda predstavenstva Twitteru Bret Taylor, ktorý jasne uvádza, že spoločnosť podnikne právne kroky a je presvedčený, že na súde Twitter zvíťazí.

Podľa dostupných informácií mal Twitter pre Muska zverejniť nepravdivé štatistiky, respektíve spoločnosť odmietla úplne odpovedať na viaceré žiadosti ohľadom prevalencie falošných  a nedôveryhodných účtov na tejto platforme.

Hoci Musk uzavrel dohodu o kúpe Twitteru ešte v apríli tohto roka, samotné odkúpenie odkladal, až pokým sociálna sieť nepreukáže, že na Twitteri sa nenachádza viac ako 5 % (z celkového počtu používateľov) spamových účtov.

Ako informuje portál Startitup, Musk opakovane žiadal o tieto informácie, aby dokázal zhodnotiť, koľko z 229 miliónov účtov na sieti je falošných. Inak povedané, chcel vedieť, koľko reálnych účtov je na Twitter, respektíve koľko ich je „speňažiteľných“.

V prípade odstúpenia od zmluvy by mal Musk zaplatiť poplatok vo výške 1 miliardy dolárov. Ako celý tento obchod dopadne je zatiaľ otázne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú