Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elon Musk, generálny riaditeľ najznámejšej firmy na výrobu elektromobilov, opäť šokuje svojimi vyhláseniami na sociálnej sieti Twitter.

Po tom, ako už v minulosti niekoľkokrát výrazne zahýbal nielen cenou akcií Tesly, ale aj hodnotou „jeho najobľúbenejšej“ kryptomeny dogecoin, napríklad cez Twitter oznamoval aj sťahovanie svojej automobilky z Kalifornie do Texasu. Vôbec najznámejším prípadom však bolo ľudové hlasovanie, na základe ktorého miliardár začal odpredávať svoje akcie Tesly.

Najväčší šok zrejme ešte len príde

Štvrtkový tweet ale prekonáva snáď všetko, čo Elon Musk na verejnosť zatiaľ vypustil: „Uvažujem o tom, že ukončím prácu a stanem sa influencerom na plný úväzok,“ uviedol najbohatší muž sveta v tweete bez ďalších podrobností podľa TASR.

Ako inak, ani teraz nie je vôbec jasné, či svoju správu myslel vážne, alebo ide o ďalší žart, či dokonca pokus priamo ovplyvňovať dianie okolo svojich firiem. Mnohí opäť predpokladajú, že vizionár sa len trochu nudí a baví ho sledovať reakcie, ktoré každá jeho veta vyvolá.

Možno dokonca ide o premyslenú stratégiu, ako svoje meno a mená svojich firiem, vrátane Tesly či SpaceX dostať do centra pozornosti a článkov po celom svete.

Stále má veľa práce

Musk je tiež zakladateľom a generálnym riaditeľom raketovej spoločnosti SpaceX, ktorá už pravidelne lieta k ISS aj s ľudskou posádkou a aktuálne sa pripravuje na štart svojej obrovskej vesmírnej lode Starship.

Spomenúť treba aj startup Neuralink. Tá sa chystá implantovať čipy priamo do ľudských mozgov a liečiť vážne chorých pacientov, napríklad s poškodeniami chrbtice. No a samozrejme, je tu ešte trochu nevýrazná The Boring Company, okolo ktorej tunelov je však aktuálne podozrivé ticho a vyzerá to, že ide skôr o krok poriadne vedľa.

Posledné výpredaje akcií Tesly by mohli napovedať, že na plánoch odstúpiť z čela globálnej automobilky, by predsa len mohlo byť niečo pravdy. Počas konferenčného hovoru s akcionármi ešte v januári, však Elon povedal, že bude generálnym riaditeľom Tesly „niekoľko rokov“, spomína TASR.

„Bolo by pekné mať trochu viac voľného času, než len pracovať vo dne v noci sedem dní v týždni, od prebudenia až po uloženie sa k spánku. Dosť intenzívne,“ napísal.

Muskove „plány“ si okamžite všimol aj známy YouTuber MrBeast, ktorý mu ponúkol koučing v získavaní čo najväčšieho počtu zhliadnutí na YouTube. Sám tam má 84,2 miliónov followerov a každé jeho video vidí minimálne rovnaký počet ľudí.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú