Väčšinu informácií, ktoré aktuálne o Windowse 11 máme, pochádzajú z Insider verzie. Microsoft bol v tejto oblasti pomerne benevolentný, keďže buildy systému púšťal prakticky pre každého, kto bol v programe zahrnutý.

XDA Developers teraz informuje, že spoločnosť členov Insider programu, ktorí nespĺňajú minimálne požiadavky Windows 11, začala vyhadzovať. Vieme totiž, že Windows 11 radikálne navýšil minimálne požiadavky, kedy úplne odstrihol staršie procesory, respektíve zostavy bez TPM 2.0 komponentu.

Minule sme ale informovali o možnej obchádzke za pomoci ISO súboru. Tieto zostavy však budú odstrihnuté od bezpečnostných aktualizácií, čo z dlhodobého hľadiska robí Windows 11 na nepodporovanom hardvéri nepoužiteľným. Insider program ale až doteraz fungoval bezproblémovo.

Účet BetaWiki na Twitteri upozorňuje, že Windows 11 v beta režime nepôjde už ani u dobrovoľných testerov. Ak totiž systém natrafí na nepodporovaný hardvér, promptne používateľovi naznačí, aby prešiel na Windows 10 vo verzii 21H2.

Zdroj pripomína dôvody, prečo Microsoft ponechal „insiderov“ tak dlho na Windows 11 aj na nekompatibilnom hardvéri. Išlo o testovanie stability systému na hardvéri, pre ktorý systém nebol vytvorený. Microsoft ešte len nedávno prehodnocoval, či jedenástku nepovolí aj pre Intel procesory 7. generácie a staršie, respektíve AMD generácie Zen 1 .

Testeri, ktorí spúšťali Windows 11 na týchto komponentoch, preukázali, že systém je nestabilný až v 52 % prípadoch. To je dosť na to, aby spoločnosť urobila takýto kompromis. Na druhej strane, zaužívaná desiatka tu s nami bude aspoň do roku 2025.

Zdroje: XDA Developers, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú