Najmladší slovenský operátor zverejnil detailné štatistiky o využití jeho mobilných služieb počas Vianoc. Slováci cez tieto Vianoce telefonovali u operátora 4ka viac ako vlani, minuli tiež obrovské množstvo dát a SMS správ. Informoval o tom operátor v tlačovej správe.

Podľa zverejnených štatistík minuli Slováci za posledných 24 hodín od začiatku Štedrého večera počas volaní až 2,342 milióna minút, pričom ide o rekordný medziročný nárast o celých 60,5 %. Zákazníci 4ky tak telefonovali omnoho častejšie ako pred rokom.

Predĺžila sa tiež priemerná dĺžka odchádzajúcich hovorov, ktorá počas týchto Vianoc dosiahla 162,5 sekúnd a ide teda o 31,7 % nárast v porovnaní s minuloročnými volaniami. Najčastejšie boli telefonáty medzi 10. a 11. hodinou doobeda.

Po volaniach vzrástla medziročne aj spotreba dát, ktorá aktuálne dosiahla nový rekord na úrovni až 117,5 TB spotrebovaných dát. Najvyššiu spotrebu evidovala 4ka medzi 17. a 18. hodinou podvečer. Počas týchto Vianoc zákazníci predátovali o 46,7 % viac dát ako vlani. V prípade SMS správ Slováci poslali v 4ke 1,972 milióna textoviek.

Zdroj: 4ka

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú