Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najmladší mobilný operátor 4ka začal s testovaním svojej 5G siete už aj v hlavnom meste. Po Banskej Bystrici, kde bola piata generácia mobilnej siete 4ky spustená ešte koncom roka 2019, tak prináša 5G aj do Bratislavy, kde ho testuje na desiatkach vysielačoch. Pripojenie k sieti už môžu využiť aj zákazníci operátora s podporovanými smartfónmi.

„Mobilný operátor 4ka v spolupráci so sesterskou spoločnosťou SWAN spustil v uplynulom týždni skúšobnú prevádzku 5G siete na 83 vysielačoch v hlavnom meste.

V tejto chvíli ide síce o skúšobnú prevádzku, no už počas nej môžu výhody najmodernejšej siete piatej generácie využívať bez akéhokoľvek príplatku zákazníci so SIM kartou 4ky a vybranými 5G telefónmi,“ informoval v tlačovej správe Roland Kyška, riaditeľ pre marketing a komunikáciu.

Operátor ďalej komunikuje s výrobcami smartfónov, aby mohol rozšíriť podporu siete pre ďalšie modely od rôznych výrobcov. Aktuálne si 5G 4ky môžu aj v hlavnom meste Slovenska vyskúšať majitelia smartfónov Motorola, Xiaomi, ZTE, OnePlus a Huawei. Už v najbližších dňoch by sa mal zoznam podporovaných modelov rozrásť o ďalšie kúsky aj od iných výrobcov.

4ka chce pritom do leta pokryť 5G sieťou lokality v Bratislave s najvyšším pohybom a počtom ľudí. V najbližších mesiacoch tak bude pokračovať v zahusťovaní mobilnej 5G siete, aby zákazníkom priniesla „najvyšší štandard dátovania“.

Ďalšie články:

Zdroj: 4ka

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú