Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Antik pokračuje v rozširovaní svojho rýchleho internetového pripojenia s rýchlosťou 1 Gbps do ďalších miest. Na území mesta Prešov na svoju optiku pripojí ďalších 5-tisíc domácností.

Na projekte spolupracuje mesto aj mesto Prešov spolu so spoločnosťami Východoslovenská distribučná (VSD), sieť obohatí o praktické prvky pre riadenie samotného mesta a, samozrejme, umožní Antiku ponúkať jeho komerčné služby.

Antik v tlačovej správe uvádza, že hoci ide o tretie najväčšie mesto na Slovensku, až 20 % domácností vo východoslovenskej metropole malo prístup k rýchlemu internetu. Išlo najmä o lokalitu s individuálnou bytovou zástavbou, kde sa veľké telekomunikačné firmy do projektu nezapájali.

Samospráva zasa môže sieť využiť na rozšírenie kamerového systému či smartcity aplikácie. Od dnešného dňa sú pokryté oblasti Solivaru, rodinné domy na Sídlisku II a časť Kalvárie. V priebehu nasledujúceho mesiaca bude odovzdaná zvyšná časť Kalvárie ako aj domy v okolí sídliska Šváby. V realizácii sú dnes aj siete v častiach Rúrky, Šalgovík či Šidlovec, montáž čoskoro začne aj v okolí Sabinovskej ulice.

1 Gbit/s internet s touto rýchlosťou pre upload aj download stojí v Antiku 17,92 eur mesačne.

„V spolupráci s partnermi a na základe memoranda o spolupráci s mestom Prešov sa zameriavame na oblasti vzdušnej NN (nízke napätie) siete a teda predovšetkým na rodinné domy, kde boli zákazníci doteraz odkázaní zároveň na menej spoľahlivé telekomunikačné služby,“ povedal Ivan Trpčevski vedúci oddelenia Telekomunikačnej infraštruktúry z VSD.

„Málokto si uvedomoval, že v Prešove je pätina domácností bez dostupnosti optickej siete. Sme veľmi radi, že sme mohli mestu poskytnúť svoje skúsenosti s poskytovaním najrýchlejšieho internetu a televízie s veľmi vysokým rozlíšením tak, aby už neexistovali rozdiely medzi občanom žijúcim v rodinných domoch a v bytovkách,“ dodáva Peter Blaas, Business Development Director ANTIK Telecom.

Antik v niektorých mestách ponúka aj superrýchly 10 Gbps internet, ktorý sprístupnil len pred pár mesiacmi v častiach Bratislavy (Nové Mesto), Košíc (KVP, Pereš), v Bardejove, Čiernej nad Tisou a Stropkove. Sľúbil ale aj rozšírenie do ďalších miest.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú