Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jednou z najväčších zmien na najnovších iPhonoch sú použité materiály v konštrukcii. Prémiovo pôsobiaci a odolný kov bol vymenený za sklo, ktoré je na poškodenie oveľa náchylnejšie. 

Každý iPhone prichádza s krytím Apple Care+, ktoré je vyčlenené pre hardvérové opravy v rámci obmedzenej záruky. Kým oprava rozbitého displeja vyjde zákazníkov na $29 (24 €), za akékoľvek iné poškodenie zaplatia $99 (83 €).

Nebude to lacné

Až doteraz existovala nádej, že oprava rozbitého skla na zadnej strane bude stáť rovnako ako výmena displeja. Avšak portál AppleInsider nedávno potvrdil, že rozbitá zadná strana sa bude považovať za „iné poškodenie“ a jej oprava teda vyjde na mastných $99 (83 €).

iphone 8
Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot / EverythingApplePro / YouTube

Program Apple Care+ obsahuje dve opravy displeja a dve opravy iných poškodení. Keď si zákazník tieto možnosti vyčerpá, za opravu poškodenia zaplatí pri iPhone 8 až $349 (292 €) a pri iPhone 8 Plus $399 (334 €).

Koľko by stál iPhone X?

Samotná aktivácia tohto programu pre výhodnejšie opravy pritom stojí $129 (108 €) pre iPhone 8 a $149 (125 €) pre iPhone 8 Plus. Navyše, všetky tieto ceny sú pre americký trh a bez dane, ktorú ešte treba k cene prirátať.

Nenechaj si ujsť
iOS 11 je vonku už niekoľko hodín a vďaka týmto 16 novinkám zmení tvoje zariadenie

Odporúčame ti teda svoj iPhone dostatočne chrániť, v opačnom prípade sa môžeš dostať do situácie, kedy ťa chvíľka nešikovnosti môže vyjsť na niekoľko desiatok či stoviek eur. Prečo Apple zvolil takúto nelogickú taktiku, nie je známe. Rovnako nie sú známe ani ceny pre prémiový iPhone X, no už teraz si môžeš byť istý, že budú ešte vyššie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú