Benchmarková služba AnTuTu zostavuje každý mesiac rebríček najvýkonnejších smartfónov na základe reálnych výsledkov od používateľov. Do rebríčka za minulý mesiac sa dostali dva nové smartfóny, ktoré v ňom nikdy predtým neboli. A obsadili hneď prvé dve miesta!

Už v máji sme vedeli, že júnový rebríček bude zaujímavý, keďže počas minulého mesiaca boli predstavené dva zaujímavé smartfóny – OnePlus 5 a Nubia Z17. Oba prišli s bezkonkurenčne najvýkonnejším procesorom, Snapdragonom 835, takže boli od nich patričné očakávania. Tieto smartfóny sa ale so svojou konkurenciou vôbec nemaznali a namierili si to rovno na prvé priečky.

Čína vládne rebríčku

Prvé miesto teda obsadilo monštruózne OnePlus 5, ktoré sa pýši dizajnom iPhonu 7 Plus, Snapdragonom 835 či 6/8 GB pamäťou RAM. V AnTuTu vyšlo priemerné skóre na 181 879 bodov, čo je skutočne nevídané číslo. Hneď druhé miesto obsadila Nubia Z17 s rovnakým procesorom a 8 GB RAM pamäťou, pričom získala iba o niečo nižších 179 072 bodov.

Apple iPhone 7 Plus môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

antutu benchmark
zdroj fotografie: AnTuTu

Tretie miesto patrí HTC U11, ktoré ešte minulý mesiac sedelo na tróne. Pod ním sa taktiež odohrala výrazná výmena pozícii. Kým pred pár mesiacmi patrilo úplne prvé miesto iPhonu 7 Plus, konkurencia s Androidom ho úplne dorovnala a v súčasnosti mu patrí až šieste miesto. Prejdime teraz na rebríček čisto iOS zariadení. V ňom momentálne kraľuje 10.5-palcový iPad Pro, iPhone 7 Plus a 9.7-palcový iPad Pro.

V prípade iOS je to celkom vyrovnané

antutu benchmarkzdroj fotografie: AnTuTu

Nenechaj si ujsť
Najrýchlejší smartfón sveta sa v rýchlostnom teste ocitol proti tomu najvyspelejšiemu. Výsledok je vskutku zaujímavý

Keď sa pozrieme do zoznamu smartfónov iba s operačným systémom Android, dostaneme sa do stavu déjà vu, keďže tento zoznam veľmi pripomína úplne prvý. Okrem spomínaných troch top vlajkových lodí sa v ňom aj nachádzajú aj obe Galaxy S8-čky od Samsungu, Xperia XZ Premium a dobré miesto so drží aj LeEco Le Pro 3 či OnePlus 3T.

 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú