Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kým niektorí operátori riešia šírenie kanálov Markízy a JOJky, iní ukončujú svoju činnosť. Plustelka svoje satelitné služby nepropaguje už dlho a čoskoro s nimi tak úplne skoncuje. 

Ukončenie vysielania cez satelit je však pochopiteľné. Služba bola spustená len pred dvomi rokmi a postupom času vyraďovala viaceré programy, pričom dnes už ponúka iba Jednotku a Dvojku HD. Programy Markízy boli vypnuté ešte minulý rok a nedávno zákazníci prišli aj o ČT1, ČT2 a JOJ, Plus a Wau. Používanie satelitu tým pádom už nemá zmysel a viac sa oplatí prechod na anténu, a to konkrétne na balík Plustelka Štandard. Ten ponúka 20 programov a stojí 5,99 € mesačne, pri ročnom predplatnom iba 2,99 € mesačne. Balík obsahuje všetky programy Markízy, Českej televízie, JOJ HD, JOJ Cinema, Eurosport a mnohé iné.

plustelka
zdroj fotografie: Screenshot / Plustelka

Nenechaj si ujsť
Cez satelit môžeš sledovať nový slovenský kanál v 4K rozlíšení. Vieme, ako ho naladiť

Jedinou nevýhodou je, že pôvodne mohli zákazníci tieto programy sledovať na satelite bezplatne, teda až na poplatok 19,90 € za prístupovú kartu. Túto istú kartu môžu po novom zákazníci používať aj pre prístup k programom na anténe, ale za zakódované programy je už nutné platiť.

Čo ďalej?

Pokiaľ by niekto silou mocou chcel ostať na satelite, musel by prejsť k inému poskytovateľovi. Na výber má zo Skylinku, Digi TV, Magio Sat, freeSAT, Antik Sat či Flix TV. Onedlho by sme sa mali dočkať aj novej platformy Pantelio, ktorá plánuje ponúkať 100 programov a z toho polovicu v HD kvalite. Okrem toho zaujme aj službou hybridnej televízie, archívom či videom na požiadanie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú