Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.


Hranica medzi profesionálnymi fotoaparátmi a snímačmi používanými v smartfónoch sa neustále zužuje. Telefóny tak fotia každým rokom lepšie a lepšie, no, bohužiaľ, nie každý má pre vytváranie kvalitných snímok nadanie. 

Ak teda náhodou aj ty patríš do tejto nešťastnej skupiny a svoje schopnosti by si chcel zlepšiť, rozhodne čítaj ďalej. Už pomaly každý smartfón ponúka okrem klasického automatického režimu aj režim manuálny. Ten ponúka používateľovi možnosť manuálne pozmeniť aspekty zachytávaného objektu. Je síce od výrobcov veľmi pekné, že tieto manuálne režimy do telefónov integrujú, no pravdou je, že sa v nich bežný smrteľník nevyzná. Predsa len, nie každý pozná pojmy ako napríklad ISO či expozícia a z tohto prostého dôvodu radšej nechávajú nastavenie na samotnom smartfóne.

Fotoaparátzdroj fotografie: Pexels

Kúpiť jedinečný kurz fotografovania len za 10 €

Ten ale nie vždy vyhodnotí situáciu najlepšie a manuálny režim by si sa mal preto určite naučiť používať aj ty. Ak by si aj chcel, no nevieš ako, nezúfaj. Našli sme totiž pre teba vynikajúci kurz. Stačí ti k tomu 10 €, základná znalosť angličtiny a hlavne chuť naučiť sa niečo nové. Kurz, ktorý ti vo vytváraní kvalitných snímok dokáže pomôcť, je síce primárne určený na fotografovanie produktov, no okrem toho vynikajúco poslúži aj pri fotení za horších svetelných podmienok. Ak sa totiž raz manuálny režim naučíš používať, svoje znalosti budeš môcť uplatniť pri fotografovaní čohokoľvek.

Po absolvovaní kurzu dokážeš vytvárať aj takéto perfektné nočné zábery:

Xiaomi Mi5C – f/2.2, čas expozície 32 sekúnd, ISO 400

zdroj fotografie: Kristián Hrušovský / FonTech

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú