Nokia spomedzi ostatných výrobcov stále vytŕča faktom, že nepredstavila vlajkovú loď pre tento rok. Dizajn aj špecifikácie si už určite niekoľkokrát videl, takže veríme, že tento mesiac sa Nokia 9 konečne dočká oficiálneho predstavenia.

Nedávno sa dokonca objavila aj v benchmarkovej aplikácii Geekbench. So skóre 2255 bodov pre test jedného jadra a 7770 bodov pre test viacerých jadier sa stala absolútne najvýkonnejším Android smartfónom. Teraz Nokia 9 prešla aj populárnejším  AnTuTu, kde sa omieľané špecifikácie opäť len potvrdili. Mimochodom, AnTuTu uvádza rovnaké modelové číslo ako Geekbench, teda TA-1004. Tým pádom je už na 99,99 % isté, že sa jedná práve o Nokiu 9. Údajné rozlíšenie displeja činí 2560 x 1440 pixelov (QHD) a očakávaná veľkosť uhlopriečky je 5,3-palcov. K procesoru Snapdragon 835 snáď nie je čo dodať. Ten je povinnou výbavou každej pravej vlajkovej lodi tohto roka a nevyhne sa mu ani nadupaná Nokia.

Nokia 6 Dual SIM môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

nokia 9zdroj fotografie: AnTuTu

Nenechaj si ujsť
Nokia 9 prešla prvým benchmarkom: Takýto rekordný výkon nemá ani Galaxy S8 či iPhone 7!

Menším sklamaním môže byť prítomnosť „iba“ 4 GB pamäte RAM (dávnejšie sa hovorilo o 6 GB), no v prípade dobre odladeného a hlavne čistého Androidu to nebude absolútne žiadny problém. AnTuTu ďalej prezradilo aj 64 GB interné úložisko, Android 7.1.1 Nougat a 13 MPx fotoaparát na prednej i zadnej strane. Od Nokie 9 sa síce prekvapivá cena neočakáva, ale keď vezmeme do úvahy, že vlajkové lode s podobnou výbavou sú na trhu už niekoľko mesiacov, výrobca bude musieť o priazeň zákazníkov poriadne zabojovať a predstaviť niečo unikátne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú