Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Samsung len pred pár dňami predstavil svoju najnovšiu vlajkovú loď Galaxy S8. Tá je poriadne silným konkurentom pre aktuálne smartfóny Apple. Kórejský výrobca si však pri návrhu svojej novinky dal nesmierne záležať, a tak sa v nej ocitli aj funkcie, ktoré v obľúbených iPhonoch, žiaľ, chýbajú. 

Samsung a Apple sú už dlhé roky veľkými rivalmi, no ich prémiové smartfóny vždy dokázali zákazníkovi priniesť špičkovú výbavu a krásny dizajn. Najnovší model z dielne kórejského giganta prináša so sebou množstvo skvelých funkcií, no mnohé z nich jeho úhlavnému konkurentovi chýbajú. Samozrejme, v tomto porovnávaní nie sme zaujatí ani na jednu stranu. Pravda je však taká, že nová S8-čka predsa len v niekoľkých veciach výraznejšie vyniká. Zisti teda s nami, v ktorých sa nový high-end Samsungu diametrálne líši od iPhonu.

Samsung Galaxy S8 je vybavený skenerom dúhovky oka

zdroj fotografie: Samsung

Podľa Samsungu je tento skener omnoho bezpečnejší ako bežný skener odtlačkov prstov. V zariadeniach od Apple by si ho však hľadal márne.

Novú S8-čku odomkneš aj pomocou funkcie rozpoznávania tváre

zdroj fotografie: Samsung

Táto funkcia je v porovnaní so skenerom dúhovky oka oveľa rýchlejšia, avšak postráda na bezpečnosti, aspoň zatiaľ, keďže sa objavili správy o skutočne veľmi ľahkom oklamaní softvéru. iPhonom táto vymoženosť zatiaľ chýba, no všetko sa môže zmeniť už na jeseň tohto roka.

Displej Galaxy S8/S8+ je výrazne väčší pri zachovaní menších rozmerov

zdroj fotografie: Android Authority

Nenechaj si ujsť
Samsung Galaxy S8 a S8+ oficiálne: Smartfónová revolúcia v podaní Samsungu

Okrem tenkých rámikov sa obrazovky týchto dvoch noviniek líšia od iPhonov aj svojou veľkosťou. Pre porovnanie, iPhone 7 obsahuje 4,7″ displej a jeho väčší variant „Plus“ prišiel na svet s 5,5″ uhlopriečkou. Samsung však vybavil svoje smartfóny 5,8, respektíve 6,2-palcovým displejom, ktorý je ale vďaka použitým konštrukčným vymoženostiam stále podstatne menší.

Novinky od Samsungu môžeš nabíjať technológiou rýchleho nabíjania alebo bezdrôtovo

zdroj fotografie: Samsung

Obe funkcie, bohužiaľ, iPhonom chýbajú a ich majiteľom neostáva nič iné, ako si na plnú batériu počkať podstatne viac.

Samsung nezavrhol 3,5 mm audio jack

zdroj fotografie: PCOnline

V dobe odstraňovania tohto populárneho konektora však Samsung išiel opačným smerom a k novej S8-čke tak môže používateľ stále pripojiť aj klasické slúchadlá.

So Samsung Pay zaplatíš na klasických čítačkách kreditných kariet

zdroj fotografie: Samsung

Nenechaj si ujsť
Doteraz najlepším smartfónom Microsoftu je vlastne Samsung Galaxy S8

Touto funkciou však disponuje už aj predchádzajúca vlajková loď. Pri platbe tak stačí, že smartfón jednoducho priložiť k čítačke a nepotrebuješ k tomu žiadne špeciálne NFC tagy ako je tomu pri platbe iPhonom.

Samsung Galaxy S8 dostal aj vlastný systém virtuálnej reality, za čo vďačí spoločnosti Oculus

zdroj fotografie: NDTV Gadgets

Prví zákazníci dostanú pri predobjednaní aj okuliare pre virtuálnu realitu úplne zdarma. Smartfóny od Apple je taktiež možné využiť s niektorými okuliarmi pre virtuálnu realitu, ako je napríklad Google Cardboard. Natívnu podporu však neobsahujú.

Zadná strana Samsungov obsahuje aj snímač tepu srdca

zdroj fotografie: Android Cenral

Túto funkciu v iPhone nenájdeš a pokiaľ si tak chceš zmerať svoj tep srdca, musíš sa obrátiť buď na smart hodinky Apple Watch, alebo na inú, myslíme si, že výrazne lacnejšiu alternatívu.

Vďaka špeciálnemu režimu môžeš premeniť smartfón na desktopový počítač

dexzdroj fotografie: Samsung

Nenechaj si ujsť
Si pripravený? Poznáme oficiálne ceny S8 a S8+ pre Slovensko!

Pomocou tejto funkcie a dokovacej stanice DeX môžeš novú S8-čku využiť pre prácu aj v špeciálnom desktopovom režime.

Asistent Bixby obsahuje inteligentnú funkciu, vďaka ktorej dokáže podľa fotografie poskytnúť používateľovi informácie o danom objekte či lokalitách

zdroj fotografie: Techreviews

Pomocou tejto vymoženosti si majiteľ môže zistiť detailnejšie informácie o danom produkte alebo mieste, ktoré by rád navštívil. Siri však zatiaľ túto funkciu neobsahuje, no nechajme sa prekvapiť, čo nám Apple na jeseň v novom výročnom iPhone prinesie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú