Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O tom, že niektorí ľudia zostreľujú drony pohybujúce sa nad ich územím, sme už čo to počuli. Spojenec armády Spojených štátov však posúva zostreľovanie dronov na úplne iný level.

Armádny generál David Perkins prezradil, že dron za približne 200 dolárov zostrelili protilietadlovým raketovým kompletom Patriot. „Táto kvadrokoptéra, ktorú kúpite za 200 dolárov z Amazonu, nemala proti Patriotovi žiadnu šancu.“ – povedal generál. Raketa však nebola vystrelená priamo armádou Spojených štátov, ale ako Perkins povedal, ich „spojencom“.

dron
zdroj fotografie: SkyPixel

nenechaj si ujsť
Týchto 19 úchvatných fotografií vytvorených pomocou dronov sú skutočnou pastvou pre oči

Rakety Patriot sa zvyčajne používajú na zostreľovanie iných rakiet a rôznych menších objektov. Podľa Perkinsa sú ale rakety veľmi nevýhodným riešením po ekonomickej stránke. Jedna totiž môže stáť až okolo 3,4 miliónov dolárov a ceny dronov sa bežne pohybujú na úrovni 200 dolárov. Oveľa lacnejšími riešeniami by bola napríklad elektronická vojna či kyber opatrenia. Viac sa dozvieš vo videu nižšie, ktoré trvá 28 minút. Slová generála Perkinsa si vypočuješ od 14. minúty.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú