Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Xiaomi len nedávno predstavilo svoj nový model Mi5C, ktorý ako prvý dostal do výbavy vlastný procesor spoločnosti, Surge S1. Najväčším negatívom tejto novinky je, že podporuje iba pásma domácich operátorov v Číne. Teraz sa však na verejnosť dostal návod, vďaka ktorému sa zoznam podporovaných pásiem operátorov rozšíri. 

Už dlhšiu dobu sa hovorilo o tom, že Xiaomi plánuje predstaviť smartfón s vlastným procesorom. Po dlhom čakaní sa tak aj skutočne stalo a na svet sa dostal model Mi5C. V jeho útrobách drieme procesor Surge S1 vyrábaný 28 nm technológiou, ktorý prináša mnoho inovácií. Jeho štyri jadrá pracujú na maximálnej frekvencii 2,2 GHz a ďalšia štvorica pre menej náročné úlohy zvláda frekvenciu 1,3 GHz. Pri jeho návrhu sa Xiaomi zameralo na zlepšenie spracovania fotografií, no okrem toho pridalo aj programovateľný modem.


zdroj fotografie: Xiaomi

Nenechaj si ujsť
Xiaomi predstavilo prvý procesor z vlastnej dielne! Takýto je jeho výkon

S ním je možné rozšíriť skromnú podporu pásiem čínskych operátorov o nové frekvencie a navyše tento modem podporuje aj OTA aktualizácie. Nanešťastie, Xiaomi sa rozhodlo, že nový model Mi5C bude podporovať iba frekvenčné TD-LTE pásma čínskeho operátora China Mobile Telecom. Zvyšok sveta však využíva FDD-LTE pásma. Je možné, že sa Xiaomi ešte rozhodne v niektorej z aktualizácii odomknúť modem pre zvyšné pásma svetových operátorov. Dovtedy ti však prinášame návod, vďaka ktorému je možné odomknúť aspoň podporu našich 3G a čiastočne aj 4G sietí (zrejme len frekvencie 1800, 2100 a 2600 MHz).

Návod: 

1. Vstúp do aplikácie Telefón a na pomocou tohto kódu  *#*#1#*#* sa dostaneš do Song Assistant módu.

zdroj fotografie: MIUI

2. Zvoľ možnosť „TEL_Assistant“.

zdroj fotografie: MIUI

3. Následne zvoľ možnosť „Telephony“.

zdroj fotografie: MIUI

4. Klikni na „Production target“ a zvoľ možnosť „China Unicom“.

zdroj fotografie: MIUI

5. Teraz sa vráť o krok späť, zvoľ možnosť „Radio Access“, potom „5 Mode“ a nezabudni nastavenie uložiť.

zdroj fotografie: MIUI

6. Reštartuj svoje Xiaomi Mi5C.

7. Vlož do smartfónu SIM kartu jedného z našich operátorov a otestuj funkčnosť 3G/4G siete. Nezabudni však nastaviť správne APN operátora.

zdroj fotografie: MIUI

Nasledujúce screenshoty obsahujú ďalšie informácie, ktoré by ťa mohli zaujať.

zdroj fotografií: MIUI

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú