Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Xiaomi sa už v tomto roku stihne pochváliť novým modelom Redmi Note 4X. Po tejto novinke však má nasledovať ďalší model Redmi línie. Na novom modeli s procesorom Snapdragon 660 vraj už začal gigant pilne pracovať. Zrejme sa bude jednať o nástupcu minuloročného Redmi Pro.

Xiaomi Redmi Note 4X sa v mnohých smeroch podobá na model Redmi Note 4. Najciteľnejší rozdiel nájde používateľ v procesore. Teraz však na verejnosť unikli nové informácie, podľa ktorých chystá čínska spoločnosť nový model s procesorom Snapdragon 660. Týmto modelom môže byť Xiaomi Redmi Pro 2. Špecifikácie sa objavili len pred pár týždňami. Nový čip nesie označenie MSM8976 Plus, ktoré sa nápadne podobá na označenie procesorov Snapdragon 652 / 653 (MSM8976/MSM8976 Pro).

Xiaomi Redmi Pro môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

zdroj fotografie: Gizmochina

Nenechaj si ujsť

Dohady: Xiaomi Redmi Pro 2 by sa s touto výbavou a cenou mohol stať novým bestsellerom od Xiaomi!

Tieto procesory však spája iba podobné označenie. Zatiaľ čo Snapdragon 652 a 653 bol vyrábaný 28 nm výrobným procesom, o novom Snapdragone 660 sa hovorí, že bude vyrábaný oveľa modernejším 14 nm procesom. Taktiež by mohol disponovať vlastnými Kryo jadrami podobne ako Snapdragon 820. Je tu ale aj taká možnosť, že prinesie až osem jadier. Tie sa budú skladať zo štyroch jadier Cortex-A73 s pracovnou frekvenciou 2,2 GHz, ktoré budú využívané pre náročné úlohy. Pre nenáročné výpočty budú k dispozícií ďalšie štyri jadrá Cortex-A53 pracovnou frekvenciou 1,9 GHz.

zdroj fotografie: Tech.ifeng

Prinesie tiež vlastný grafický akcelerátor Adreno 512 a podporu rýchleho úložiska USF 2.1. Čo sa operačnej pamäte RAM týka, tak v tomto smere bude smartfón podporovať pamäte typu LPDDR4 s maximálnou frekvenciou až 1866 MHz. Qualcomm začne s výrobou nového Snapdragonu 660 už začiatkom druhého kvartálu tohto roka. V tomto období sa tak môže na scéne objaviť spomínané Xiaomi série Redmi.

Nenechaj si ujsť

Recenzia | Xiaomi Redmi Pro: Duálny fotoaparát nestačí

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú