Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-note-7
Mnohí užívatelia Galaxy Note 7 sa rozhodli ostať verní Samsungu aj po prvej výmene nebezpečných kusov. Najväčším dôvodom je samotný smartfón. Na jednej strane smartfón síce zaznamenal veľa prípadov explózie, no na druhej strane disponuje high-end výbavou, prémiovým dizajnom, skenerom dúhovky, perom S Pen a po prvýkrát sa v sérii Note sa objavila aj IP certifikácia.

Podľa prieskumu, až 37% kupujúcich v Číne uviedlo, že prejdú na iPhone. Avšak, celkovo až 90% používateľov, ktorí sa rozhodli ostať verní Note 7-ke, ju vymenia za bezpečný kus. Toto však bolo ešte predtým, než sa objavil prípad explózie už „bezpečného kusu“. Stalo sa tak v priebehu tohto týždňa, kedy počas nastupovania do lietadla jednému cestujúcemu náhle Note 7 vybuchol a nastala evakuácia cestujúcich. Najviac však zarazila informácia, že sa jednalo o kus s bezpečnou batériou. Nielen pre Samsung je to veľmi zlá správa a nakoniec ani doteraz vymenené Note 7 nemusia byť bezchybné.

Samsung Galaxy Note 7 N930F môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

samsung-galaxy-note-7-vybuchnuty-bezpecny-1

Bývalá predsedníčka americkej komisie pre bezpečnosť spotrebných produktov tvrdí, že druhé zvolávania sú zriedkavé, no v prípade Note 7 to môže byť nevyhnutné. CPSC (Consumer Product Safety Commission) so Samsungom spolupracovala pre usporiadanie prvej oficiálnej výmeny všetkých Note 7. Podľa predpovedí, už prvá výmena má Samsungu ukrojiť 5 miliárd dolárov na financiách. Druhá výmena je teda to posledné, čo Samsung momentálne potrebuje.

galaxy-note-7-ikona-baterie

Naľavo „bezpečný“ kus Galaxy Note 7

Momentálne prebiehajú rokovania s CPSC a chvíľu potrvá, kým sa ukáže, či je druhé zvolávanie naozaj nevyhnutné. O tom, čo sa z tejto situácie nakoniec vykľuje, vás ešte budeme informovať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú