Konšpirační teoretici veria, že pomocou Google máp našli na Antarktíde obrie tajomné dvere. Ľadová krajina je spojená s mnohými konšpiračnými teóriami a nový záhadný objekt na mape vytvára priestor pre ďalšie špekulácie. Na tému upozornil portál IFLScience.

Záhadný objekt na mape

Ľudia na snímkach od spoločnosti Google nachádzajú niekedy zvláštne veci, od údajných mimozemšťanov, dvojhlavého psa, až po mačky, ktoré sa náhodou ocitli v zábere. Najnovší objav sa týka Antarktídy, konkrétne miesta, ktorý sa nachádza juhovýchodne od japonskej stanice Showa. Prvýkrát bol „záhadný objekt“ objavený začiatkom roka a objavil sa aj na konšpiračnom fóre, ktorý sa nachádza na sociálnej sieti Reddit. Prispievateľ uverejnil súradnice 69°00’50″S 39°36’22″E s textom „Masívne dvere v Antarktíde?“

Google maps

Ako to už pri záhadách býva, príspevok si získal veľkú pozornosť. Niektorí ľudia nepodľahli hneď konšpiráciám, ale začali vtipkovať, že by to mohol byť „Bigfootov prázdninový dom“, alebo raketoplán zo Star Treku.

Žiadne dvere, ale obyčajný ľadovec

Ako uviedol časopis DailyMail, odpoveď na otázku, či sa jedná o dvere alebo nejakú inú záhadu, je jednoduchá. „Toto je ľadovec, ktorý sa uzemnil, zasekol a roztápa sa na mieste. V tejto oblasti môžete vidieť mnoho ďalších ľadovcov,“ povedala Bethan Davies profesorka glaciológie na Univerzite Newcastle. Profesorka ďalej uviedla, že sa tam nachádza niekoľko ostrovov a plytká voda. Ak sa pozrieme ďalej na severozápad od pôvodných „dverí“, na mape môžeme vidieť ďalšie ľadovce.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú