Spoločnosť Apple len nedávno uviedla na trh svoju najnovšiu radu iPhone 16. Stále viac sa špekuluje o novom iPhone 17 Air/Slim, ktorý by mal byť ultratenký. Najnovšie správy o vývoji technológie OLED displejov podporujú špekulácie o tenkom iPhone. Informoval o tom portál BGR.

Nová technológia OLED displeja

Podľa informácií DigiTimes sa taiwanská spoločnosť Novatek pripravuje na spustenie masovej výroby novej technológie OLED displeja s integrovaným dotykom a displejovým ovládačom. Výroba by mala začať v druhom štvrťroku 2025 a predpokladá sa, že práve spoločnosť Apple bude patriť medzi prvých zákazníkov. Aj keď ide len o špekulácie, načasovanie dodávok displejov by malo zodpovedať s vydaním novej generácie iPhonov.

Takto by mal vyzerať iPhone 17 Air/Slim

Spoločnosť Apple sa už niekoľko rokov snaží dobyť trh s alternatívnymi modelmi iPhonov, ako boli iPhone 12 mini, iPhone 13 mini, iPhone 14 Plus a iPhone 15 Plus. Záujem verejnosti o tieto modely však boli nízke, tu však treba podotknúť, že nepoznáme predaje pri iPhone 16 Plus. Preto sa teraz očakáva od Apple iný prístup pri modeloch iPhonov 17.

Apple/úprava redakcie

Očakáva sa, že spoločnosť uvedie nový model iPhone 17 Air/Slim a bude extrémne tenký, čo by mohlo prilákať používateľov preferujúcich štýlové a ľahké zariadenie. Očakáva sa, že by išlo o prémiovú verziu, ktorá by ale nebola Pro a tiež sa odhaduje, že pôjde o najdrahší iPhone, s cenovkou okolo 1 299 dolárov.

Apple oficiálne nič neprezradil, ale odhaduje sa, že napriek svojej tenkej konštrukcii by mal byť vybavený výkonným procesorom A19, 8 GB RAM a tiež dvoma hlavnými fotoaparátmi. Otáznou je výdrž batérie, či Apple aj v tak tenkom tele dokáže zabezpečiť dostatočnú výdrž. Inšpiráciou pre Apple by mohol skladací telefón od spoločnosti Huawei, ktorý ponúka inovácie v oblasti batériovej technológie.

Konkurencia od Samsungu

Je pravdepodobné, že Samsung vytvorí pre Apple silnú konkurenciu v oblasti ultratenkých smartfónov. Odhaduje sa, že rad iPhone 17 Pro bude disponovať s 12 GB RAM, procesorom A19 Pro využívajúci nový výrobný proces N3P od TSMC a s tromi 48MP hlavnými fotoaparátmi.

Model iPhone 17 Air, respektíve Slim, by znamenal revolúciu, po ktorej používatelia túžia. Sú to však len špekulácie a je otázkou, s čím Apple prekvapí a či sa dostaví želaný úspech.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú