Operátor UPC prichádza s novou službou pre domácnosti – internet s rýchlosťou 1,2 Gbit/s, ktorá je aktuálne dostupná v Bratislave, Pezinku a Svätom Jure. Pripojenie umožňuje download rýchlosťou 1200 Mbit/s a upload 100 Mbit/s.

Nová generácia internetového pripojenia od UPC ponúka vylepšené možnosti pre všetky online aktivity, ako je streamovanie videí vo vysokom rozlíšení, hranie hier či práca s veľkými objemami dát. Postupne bude služba rozšírená aj do ďalších miest, kde UPC poskytuje svoje širokopásmové pripojenie.

Kedy pribudnú ďalšie lokality a v akom poradí sa tak stane v súčasnosti nedokáže UPC povedať, čo pre redakciu FonTech.sk potvrdil aj hovorca UPC Jaroslav Kolár: „Čo sa týka internetovej siete, aktuálne neplánujeme rozširovať sieť do nových ďalších miest. Skôr zahusťujeme sieť v tých mestách, prípade obciach, kde aktuálne dostupní sme. Týka sa to viac ako 600-tisíc domácností.“

Freepik (Úprava redakcie)

UPC plánuje rozšíriť pokrytie pre viac ako 625 000 domácností v približne 80 mestách a obciach po celom Slovensku, čím sa nový vysokorýchlostný internet stane dostupným pre ešte väčšiu časť Slovenska.

Nová služba využíva platformu DOCSIS 3.1, ktorá umožňuje prenos vysokých rýchlostí cez existujúcu koaxiálnu infraštruktúru, čo znižuje potrebu rozsiahlych úprav v pokrytých oblastiach. Služba zahŕňa Wi-Fi router Giga ConnectBox 6, ktorý podporuje štandard Wi-Fi 6 a optimalizuje prenos dát prostredníctvom softvéru Smart Wi-Fi. To znamená spoľahlivé a konzistentné pripojenie aj v domácnostiach s viacerými pripojenými zariadeniami.

UPC aktuálne ponúka internet s rýchlosťou 1,2 Gbit/s za akciovú cenu 19,90 EUR mesačne na 24 mesiacov, ak si službu objednáš do 22. októbra 2024. K dispozícii je objednávka cez webstránku spoločnosti, zákaznícku linku, alebo osobne v strediskách UPC.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú