HBO má na konte nový hit. Už pred týždňom sme informovali o tom, že premiérová epizóda nového seriálu Tučniak zaznamenala fantastické ohlasy publika a dokázala pred obrazovky prilákať milióny divákov. Krátko po uvedení novej časti HBO informuje, že Tučniak predbehol všetky očakávania a stal sa najsledovanejšou novinkou služby v tomto roku.

Lepšie si viedli iba dva seriály

Pri svojej úvodnej epizóde Tučniak pred obrazovky prilákal 5,3 milióna divákov, čo bolo druhé najväčšie obecenstvo pre HBO v 2024. Lepšie si v diváckom záujme viedla iba kriminálka Temný prípad, ktorú služba uviedla v januári. To už však neplatí po premiére druhej časti Tučniaka, ktorá mala premiéru v uplynulú nedeľu.

Deadline informuje, že sledovanosť novej časti sa zvýšila o 17 % a celková divácka základňa v USA sa od premiéry seriálu takmer zdvojnásobila. Seriál už si v zámorí zaplo viac než 10 miliónov domácností, čo z Tučniaka robí historicky tretí najúspešnejší televízny projekt HBO. Lepšie si v minulosti viedli iba The Last of Us a prvá séria Rod draka.

Podľa analytickej skupiny Samba, ktorá vyhodnocuje sledovanosť titulov v USA, je Tučniak najsledovanejším seriálom súčasnosti a s ratingami nedáva konkurencii najmenšiu šancu. V diváckej angažovanosti zničil vysokoprofilové seriály ako Pán prsteňov: Prstene moci, Monštrum – Príbeh Lylea a Erika Menendezových od Netflixu či druhú sériu Kráľ Tulsy, ktorá rovnako odštartovala veľmi silne.

Penguin
Warner Bros. Discovery

Nie je vylúčené, že novinka z podsvetia Gothamu časom predbehne aj niektorý zo zmienených titulov. Tučniaka totiž sprevádzajú fantastické hodnotenia a hovorí sa o ňom ako o najväčšom prekvapení roka. Novinka si navyše drží kvalitu aj v ďalších častiach, čo (bez spoilerov) potvrdzujeme aj v našich dojmoch z prvých piatich epizód.

Nadväzuje na úspech filmu

Seriál Tučniak je spin-offom k populárnemu filmu Batman z roku 2022, v ktorom hlavného hrdinu stvárnil Robert Pattinson. Nadväzuje na udalosti filmu, no namiesto Batmana sa zameriava na príbeh Oswalda „Oza“ Cobba, alias Tučniaka, ktorý sa pokúša získať kontrolu nad zločineckým podsvetím v Gothame.

Využívajúc zmätok po smrti šéfa mafiánskej rodiny, Tučniak sa vďaka svojim chytrým ťahom postupne šplhá nahor v hierarchii moci. Musí však konať opatrne, pretože situácia je nevyspytateľná a hrozí, že stratí kontrolu. Hlavnú úlohu si zahral Colin Farrell, pričom Cristin Milioti, známa zo seriálu Ako som spoznal vašu mamu, stvárňuje druhú kľúčovú postavu príbehu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú