Že sú diváci unavení z neustále prílivu komiksových noviniek? HBO si to nemyslí a potvrdzuje presný opak. Stačí len látku poňať originálne a neopakovať dookola tú istú formulku. Presne tak to spravili tvorcovia nového seriálu Tučniak, ktorý úvodnou epizódou odštartoval na HBO a streamovacej službe Max počas uplynulého týždňa. Americká káblovka má v tomto prípade dôvod na radosť, zo seriálovej novinky sa vykľul obrovský divácky hit.

Darí sa mu v sledovanosti aj v hodnoteniach

Tučniak na kanáloch HBO a streamovacej službe Max v USA odštartoval vo veľkom štýle. Úvodnú epizódu si nenechalo ujsť 5,3 milióna domácností, čo je druhé najväčšie obecenstvo, aké HBO tento rok prilákalo pred obrazovky. Lepšie si v januári viedla iba úvodná epizóda kriminálky Temný prípad – Nočná krajina, ktorú za prvé štyri dni od premiéry v USA videlo 5,7 milióna divákov.

Komiksový seriál v sledovanosti porazil aj veľké značky služby a seriály ako Boj o moc (4,9 milióna divákov) alebo Biely lotos (4,1 milióna divákov). HBO sa tiež pochválilo, že Tučniak je najúspešnejším novým seriálom služby od premiéry The Last of Us v januári minulého roka.

Penguin
Warner Bros. Discovery

Spokojné v tomto prípade nezostáva iba HBO, ale tiež diváci, ktorí Tučniaka v hodnoteniach vystrelili na čelo najlepších seriálov tohto roka. Komiksová novinka dostala v hodnoteniach od tuzemského publika na ČSFD vysoko nadpriemerných 87 %, o nič horšie na tom nie je ani na známom agregátovom portáli IMDB, kde sa drží na 8,8 /10.

Vysoké kvality seriálu sme pred premiérou potvrdili aj v exkluzívnych prvých dojmoch, kedy sme mali možnosť v predstihu vidieť prvých päť epizód seriálu. Ak ťa zaujíma, či si kvality udrží aj naďalej, nevynechaj našu recenziu.

Napodobňuje úspech svojho predchodcu

Tučniak je spin-offom úspešného filmu Batman v hlavnej úlohe s Robertom Pattinsom z roku 2022. Seriál priamo nadväzuje na udalosti celovečernej snímky, do popredia však namiesto Batmana stavia príbeh postavy Oswalda „Oza“ Cobba, známeho ako Tučniaka, ktorý sa snaží dostať na čelo zločineckého podsvetia v Gothame.

Tučniak v seriáli využíva chaos spôsobený smrťou hlavy mafiánskej rodiny a šikovnými ťahmi sa v potravinovom rebríčku dostáva čoraz vyššie. Musí však našľapovať opatrne, keďže hru má rozohranú na všetky strany a situácia sa mu začína vymykať spod kontroly. V hlavnej úlohe v seriáli uvidíš Colina Farrella a herečku Cristin Milioti, známu z úspešného sitkomu Ako som spoznal vašu mamu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú