Sylvester Stallone už o dva roky oslávi 80. narodeniny, z hereckého šarmu mu to však nič neuberá. Naopak. Môžeme pokojne konštatovať, že akčnej ikone to na obrazovke pristane prinajmenšom rovnako, ako keď pred štyrmi dekádami neohrozene likvidovala zástupy nepriateľov vo svojich akčných klasikách.

Stallone sa už dávno zbavil nálepky chodiacej hory svalov a vo viacerých roliach už dokázal, že pomalšie tempo mu sedí rovnako dobre ako jeho výbušné série. Všimol si to aj novodobý seriálový mág Taylor Sharidan, ktorý premení v zlato azda každý projekt, ktorého sa dotkne. Stačí sa pozrieť na globálny úspech jeho seriálov ako Yellowstone, Special Ops: Lioness alebo Starosta mesta Kingtown.

Sharidan popri svojich projektoch v hlave dlhšie nosil príbeh bývalého trestanca, ktorý sa vracia späť z väzenia, len aby bol svojou zločineckou rodinou poslaný do vyhnanstva na americký vidiek. Renomovaný tvorca do titulnej role mafiánskeho outsidera čoskoro získal práve Stalloneho, ktorý sa v seriáli predstavil ako bývalý kápo Dwight „Generál“ Manfredi.

Tulsa King
SkyShowtime

78-ročný Stallone sa svojej úlohy zhostil s nevídanou ľahkosťou a vierohodne zosobnil trestanca zo starej školy, ktorý sa opäť snaží zaradiť do spoločnosti a popritom napraviť pošramotené vzťahy so svojou dcérou. Zápletka síce vyznieva dramaticky, Sharidan ale vo svojej novinke Kráľ Tulsy stavil predovšetkým na odľahčený humor popretkávaný akciou a rodinnou tragédiou.

Výsledok divákom nadmieru chutil. Kráľ Tulsy si vďaka jednoduchej premise, predovšetkým však vďaka Stallonemu v hlavnej úlohe, získal srdcia fanúšikov. Z prvej série sa stal veľký divácky hit, ktorý v sledovanosti porážal aj najväčšie seriály 2022 ako prvú sériu Rod draka či seriálového Pána prsteňov.

Dva roky od premiéry teraz prichádza aj pokračovanie, ktoré do bodky spĺňa všetky predpoklady na úspech – je väčšie, ambicióznejšie a tiež osudovejšie. FonTech.sk mal možnosť exkluzívne vidieť vybrané epizódy druhej série, ktoré naznačujú jedno – Kráľ Tulsy sa v ničom nezmenil a kopíruje všetky svoje silné, ale tiež slabé stránky.

Po krku mu ide mafia

Druhá séria Kráľa Tulsy priamo nadväzuje koniec predchádzajúcej sezóny. Dwight Manfredi síce dokázal poraziť nepríjemný motorkársky gang, zároveň ale doplatil na svoj romantický vzťah s federálnou agentkou, ktorá ho nechala zatknúť. Z trailerov na druhú sériu bolo poznať, že Stalloneho pobyt vo väzení nebude príliš dlhý, napriek tomu hrá prichádzajúci súdny spor v prvých epizódach jednu z kľúčových zápletiek.

Tulsa King
SkyShowtime

Problémy sa ale nekončia len pri strete so zákonom, ale tiež podsvetím, ktoré si Manfrediho začína všímať čoraz viac. Mafiánska rodina z New Yorku sa svojho vojaka chcela zbaviť už v prvej sérii, teraz ale šliape na plyn a snaží sa využiť štrbiny v jeho novej organizácii v Tulse.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
HODNOTENIE

7.5/10

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú