Streamovacia služba Disney+ na Slovensku chystá viaceré veľké zmeny. Do ponuky pre tuzemských zákazníkov už čoskoro uvedie nové balíčky predplatného. Súčasných predplatiteľov zmeny príliš nepotešia.

Za najlepšiu kvalitu už len s príplatkom

Disney+ od októbra tohto roka svoje predplatné rozdelí na dva samostatné balíčky. Prvý, lacnejší, ponesie názov Standard a jeho mesačná cena bude predstavovať 8,99 eur, teda o 1 euro menej ako súčasné predplatné. Používatelia však narazia na niekoľko obmedzení.

Balík Standard napríklad ponúkne zníženú kvalitu obrazu i zvuku. Rozlíšenie bude limitované maximálne na Full HD a pri zvuku už viac nebude figurovať podpora Dolby Atmos. Predplatné Standard rovnako obmedzí počet zariadení, na ktorých je možné sledovať obsah v rovnakom čase. Súčasné predplatné ponúka súbežné sledovanie na 4 zariadeniach, po novom to budú 2 zariadenia.

Komu sa obmedzenia nepáčia, môže siahnuť po novom balíku Premium. Ten ponúkne súbežné sledovanie na 4 zariadeniach, 4K kvalitu obrazu s podporou HDR a Dolby Atmos (pri vybranom obsahu). Ide teda o rovnakú verziu predplatného, akú Disney+ ponúka teraz, po novom si však bude treba priplatiť 2 eurá mesačne, alebo tiež 20 eur ročne.

Nové balíčky budú na Slovensku predstavené 17. októbra. Používatelia so zakúpeným ročným predplatným budú automaticky zaradení do vyššieho Premium balíčka a bude im umožnené zmeniť predplatné aj na balík Standard.

Spoločnosť Disney zároveň v ďalších európskych krajinách predstavuje aj balíček s reklamou. Jeho cena bude predstavovať 5,99 eura, na Slovensko ale zatiaľ táto verzia predplatného nedorazí. Ide však len o otázku času a spoločne s reklamou sa predplatitelia streamovacích služieb musia pripraviť aj na ďalšie zmeny. Informovali sme o nich v samostatnom článku.

Éra lacných služieb sa skončila

Disney+ na Slovensku bude ceny meniť už druhýkrát v krátkom čase. Naposledy k úprave cenníka došlo v októbri minulého roka, kedy sa predplatné pre všetkých používateľov rovnako zvýšilo o dve eurá.

Spoločne s Disney v poslednom roku zdražovali aj ďalší hráči ako Apple TV+, Prime Video, alebo tiež Netflix, ktorý cenovku pre Slovákov zdvíhal iba pred pár dňami. K zmenám tiež pristúpila najväčšia lokálna platforma Voyo, ktorá zo základného predplatného odstránila športovú ponuku a teraz ju ponúka vo vyššom balíku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú