Je zasadená do socializmu, vyskúšali si ju stovky tisíc hráčov a v hodnoteniach patrí k najlepším slovenským hrám na Steame. Minulý mesiac po siedmych rokoch rokoch vývoja dosiahla plnohodnotné vydanie netradičná slovenská novinka Workers & Resources: Soviet Republic.

Komplexný mestský simulátor z čias socializmu si za posledné roky našiel svojich verných priaznivcov nielen na Slovensku, ale aj v USA, Nemecku alebo Číne a na jeho vydaní sa kľúčovou mierou podpísal Peter Adamčík z herného štúdia 3DVISION.

Programátor a herný nadšenec si originálnu simuláciu vymyslel a najskôr sa do jej tvorby pustil na vlastnú päsť. Ako hovorí v rozhovore pre FonTech.sk, začiatky neboli jednoduché a najskôr panovali obavy, či o tematickú historickú novinku vôbec bude záujem. Po siedmich rokoch vývoja a plnohodnotnom vydaní na Steame už však mladý vývojár zo Slovenska nad výsledkom neskrýva spokojnosť.

Koľko ľudí si unikátny kúsok z čias socializmu nakoniec vyskúšalo, aké je to vyvíjať hru na Slovensku a prečo slovenské hry v porovnaní s Českom miesto vo svete ešte stále celkom nenašli? Aj na tieto témy sme sa slovenského vývojára opýtali.

V rozhovore sa dozvieš: 

  • Prečo slovenská hra zo socializmu slávi úspech aj vo svete a čím je podľa tvorcu jedinečná
  • Koľko ľudí si ju doposiaľ vyskúšalo a ako záujme hodnotí tvorca hry
  • Či sa dá na Slovensku uživiť vývojom hier
  • Aké boli najväčšie výzvy a na čom budú vývojári pracovať ďalej

3division

Po 7 rokoch vývoja sa Workers & Resources dočkal plnohodnotného vydania na Steame. Ako ho hodnotíš?

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú