Ruskí hackeri v týchto chvíľach útočia na niekoľko slovenských webov. Nedostupný je napríklad portál Národnej banky Slovenska, web NR SR alebo Ministerstva spravodlivosti. Útok si ako prvý všimol portál Vosveteit.sk.

Útok je však smerovaný napríklad aj na web dvoch slovenských bánk – štátnej Eximbanky a súkromnej J&T Banky. Masívna nedostupnosť viacerých webových stránok naznačuje, že by mohlo ísť o prostý DDoS útok, kedy sa portál preťaží väčším počtom dopytov z množstva IP adries v rovnakom čase.

V takýchto prípadoch server neodpovedá a web „padne“, no nedochádza k žiadnemu ukradnutiu ani úniku dát z portálov. DDoS útok je mimoriadne lacná záležitosť, ktorú si dokáže objednať aj menej skúsený používateľ internetu.

K útoku na slovenské stránky sa ruskí hackeri prihlásili v Telegramovej skupine ANONYMOUS | RUSSIA. Pravdepodobne ide o krátkodobú odpoveď proruských aktivistov podporujúcich inváziu na Ukrajine na darovanie našich vyradených stíhačiek MIG-29 Ukrajine.

„Vydávame varovanie Slovenskej republike za podporu banderovských úradov na Ukrajine a presun MIG-29!“ stojí v správe na Telegrame.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú