Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ďalšia nepríjemná správa pre televíznych fanúšikov. Po nečakanom skončení fantasy Winx Sága: Osud na Netflixe so škrtmi prichádza aj HBO a ruší jeden zo svojich najväčších seriálov vôbec – Westworld.

Ako informuje Deadline, HBO už s Westworld neplánuje pokračovať a seriál bol definitívne zrušený. Nedávno odvysielaná štvrtá séria tak pre populárne sci-fi bude poslednou, a to aj napriek tomu, že jeho tvorcovia Lisa Joy a Jonathan Nolan chceli Westworld ukončiť v podobe piatej sezóny.

Dôvodom zrušenia sú vysoké produkčné náklady a nízky divácky záujem. Westworld patril k najdrahším seriálom HBO a náklady na jednu sériu presahovali 100 miliónov. Divácky záujem naopak od premiéry prvej série v roku 2016 klesal – kým prvú sériu v deň vysielania sledovalo priemerne 1,82 miliónov amerických divákov, pri štvrtej sérii to bolo už len 350-tisíc.

Westworld sa odohrával vo fiktívnom svete, v ktorom sa bohatá smotánka chodila baviť do zábavných parkov s robotmi-androidmi, ktorí si začali uvedomovať svoju existenciu.

Seriál po premiére zaznamenal pozitívne prijatie a získal niekoľko cien Emmy. Rovnako sa v ňom objavilo viacero známych hereckých tvárí ako napríklad Ed Harris, Anthony Hopkins či Tessa Thompson.

Fanúšikovia, ktorých zrušenie Westworld sklamalo, sa môžu skúsiť pozrieť na konkurenčný Amazon, kde tvorcovia Westworld nedávno predstavili svoj nový seriál Peripheral. Prvé reakcie hovoria o jednej z najlepších noviniek roka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú