Sony vo vybraných trhoch zvyšuje cenu Playstationu 5.

Novým cenám sa nevyhnú ani európski zákazníci, pričom sa mení cenovka pri diskovej aj digitálnej verzii, informovalo dnes Sony.

U nás ceny porastú v oboch prípadoch o 50 €. Za diskovú verziu si po novom zaplatíme odporúčanú cenu 549,99 € a za digitálnu verziu 449,99 €.

Doteraz stál najnovší PlayStation 499,99 €, respektíve 399,99 €.

Realita je však taká, že podľa cien na Heureka.sk u nás PlayStation 5 s mechanikou za menej ako 619 € nekúpiš. Príčinou je vysoký dopyt a nedostatočné zásoby pre náš trh, po tomto zdražovaní si teda pravdepodobne budeš musieť do vrecka siahnuť ešte hlbšie.

Už stokrát omieľané dôvody

Ako jeden z hlavných dôvodov Sony vo svojej správe uvádza infláciu, ktorej sekunduje pokles nákupnej sily mien. Taktiež sa odvolávajú na všeobecnú zmenu ekonomických pomerov v daných regiónoch.

Ceny sa zvyšujú aj v Británii, Japonsku, Číne, Austrálii, Mexiku a Kanade.

Sony zároveň uvádza, že ich hlavnou prioritou naďalej ostáva vyriešiť problém s výrobou a dodávkou PlayStationu 5. Za posledné obdobie v tomto ohľade urobili veľké kroky, no stále majú priestor zlepšiť sa. Vyzerá to tak, že dopyt ani po roku a pol od vydania neoslabol.

Ak sa aj napriek zdražovaniu rozhodneš si PlayStation 5 zadovážiť, určite venuj pozornosť nášmu článku, ktorý ti život s PS5 dokáže výrazne spríjemniť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú