Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Včera na Netflix pristáli zostávajúce dve epizódy štvrtej série Stranger Things. O tom, že pôjde o veľkú televíznu udalosť, nikto nepochyboval. Štvrtá séria obľúbeného sci-fi hitu sa na Netflixe stala najsledovanejším anglicky hovoriacim seriálom v histórii a očakávania pred vydaním zostávajúcich dvoch epizód boli vysoké.

Záujem o seriál však nakoniec prekvapil aj samotný Netflix, ktorý nezvládol masívny nápor divákov krátko po pridaní seriálu do svojej knižnie. Služba bola včera vo viacerých regiónoch dočasne nedostupná, alebo fungovala len s problémami.

Počas prvej pol hodiny po pridaní Stranger Things do obsahovej ponuky viac než 13 tisíc používateľov služby nahlásilo technické problémy a jej nefunkčnosť, informuje NBC News.

Netflix na problémy reagoval promptne a väčšine predplatiteľov už do hodiny platforma opäť fungovala. Výpadok hlásili predovšetkým používatelia z amerického a austrálskeho regiónu, na Slovensku sa problémy s fungovaním služby nezaznamenali.

Nič sa nesledovalo viac

Obrovský záujem divákov sa premietol aj na štatistikách, v ktorých sa Stranger Things stal absolútnym rekordérom Netflixu. Podľa sledovaní analytickej spoločnosti Nielsen štvrtá séria seriálu medzi divákmi zaznamenala sledovanosť 7,2 miliárd minút, čo je absolútne najvyššie číslo, aké Netflix kedy registroval.

Jedinými dvoma seriálmi, ktorým sa podarilo dostať nad 5 miliárd sledovaných minút, boli Ozark a Tiger King. Je však treba poznamenať, že Nielsen sledovanosť zaznamenáva len medzi americkými divákmi, navyše sa sem nezarátava sledovanie na mobilných zariadeniach.

Oficiálne čísla Netflixu preto budú s určitosťou rozdielne, zatiaľ si však na ne musíme počkať. Faktom ale zostáva, že Stranger Things je pre Netflix obrovský hit a spoločnosti sa vyplatilo aj rozdelenie série na dve časti.

Určite nezmeškaj
Najdrahší film Netflixu aj kandidát na najlepší seriál roka. Toto je TOP 9 noviniek v júli

S krátkou prestávkou sa totiž seriál drží na čele sledovanosti prakticky vo všetkých svetových regiónoch už od predstavenia na konci mája. Na malú chvíľu ho na prvom mieste v popularite vystriedala tretia séria Umbrella Academy, prvenstvo už však opäť patrí aktuálnemu sci-fi hitu.

Štvrtá séria Stranger Things neznamená finálnu rozlúčku so seriálom, Netflix potvrdil ešte jednu finálnu sezónu. Dátum jej premiéry zatiaľ nepoznáme, diváci sa aj napriek avizovanému koncu nemusia obávať definitívneho konca. Netflix totiž živo diskutuje s tvorcami ohľadne seriálových spin-offov, ktoré budú po konci Stranger Things s určitosťou nasledovať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú