Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Toto leto bude poriadne horúce. Jeden z najočakávanejších seriálov roka práve dostal dátum premiéry. Nástupca Hry o tróny s názvom Rod draka sa na obrazovkách objaví už o pár mesiacov.

Nová fantasy séria Rod draka z pôvodnej produkcie HBO bude mať premiéru v pondelok 22. augusta a zároveň bude dostupná na streamovacej platforme HBO Max, ktorá bola v našom regióne predstavená na začiatku marca.

Čítal si už? 
Používaš HBO Max? Tu je 10 TOP tipov, s ktorými zážitok vylepšíš na maximum

Podobne ako všetky seriály HBO, aj Rod draka bude vydávaný epizodicky, každý týždeň. Prvá séria bude pozostávať z desiatich dielov.

Známe postavy v ňom nečakaj

Dej pripravovanej novinky je zasadený približne 300 rokov pred udalosti Hry o tróny a sústredí sa na panovanie dračieho rodu Targaryeonov.

Pripravovaný seriál je inšpirovaný knižnou predlohou spisovateľa George R. R. Martina Oheň a krv, ktorá však na rozdiel od knižnej série Pieseň ľadu a ohňa, na ktorej je postavená Hra o tróny, príbeh dávkuje skrz zápisky a spomienky historikov.

Nový seriál HBO sa (pravdepodobne vo viacerých sériách) detailne pozrie práve na 280-ročné obdobie panovania Targaryenov, ktoré sprevádzali rodinné šarvátky, zákulisné boje o moc, množstvo konfliktov aj krvavá občianska vojna medzi nevlastnými súrodencami.

S množstvom intríg aj nových postáv

HBO v tlačovej správe sprevádzajúcej oznámenie dátumu premiéry bližšie predstavuje aj hlavné postavy svojej novinky a pridáva k nim bohatú galériu.

HBO

Paddy Considine ako kráľ Viserys Targaryen, ktorého lordi zo Západozemia na Veľkej rade zvolili za nástupcu Starého kráľa Jaehaerysa Targaryena. Viserys je láskavý a slušný muž, ktorý chce pokračovať v dedovom odkaze. Z dobrých mužov sa však nemusia nutne stať veľkí králi.

HBO

Matt Smith ako princ Daemon Targaryen – mladší brat kráľa Viserysa a následník trónu. Daemon je neprekonateľný bojovník a dračí jazdec s pravou dračou krvou. Hovorí sa však, že kedykoľvek sa narodí Targaryen, bohovia si hodia mincou.

HBO

Olivia Cooke ako Alicent Hightower – dcéra kráľovho pobočníka Otta Hightowera a najkrajšia žena v Siedmich kráľovstvách. Vyrástla v Červenej bašte, v blízkosti kráľa a jeho najužšieho kruhu. Má gráciu aj politický talent.

Ollie Upton/HBO

Emma D’Arcy ako princezná Rhaenyra Targaryen – kráľovo prvorodené dieťa a dračia jazdkyňa s čistou valyrijskou krvou. Mnohí by povedali, že Rhaenyra bola obdarená všetkým, čo by si kedy mohla priať… ale nenarodila sa ako muž.

Ollie Upton/HBO

Steve Toussaint ako Lord Corlys Velaryon, prezývaný Morský had. Lord z rodu Velaryonovcov, valyrijského rodu rovnako starého ako rod Targaryenovcov. Lord Corlys, známy ako Morský had, najslávnejší námorný dobrodruh v dejinách Západozemia, vybudoval z Velaryonovcov silný rod, ktorý je dokonca bohatší ako Lannisterovci, a ktorý má najväčšie námorníctvo sveta.

V slovenčine bude na HBO Max aj očakávaný seriál Rod Draka.

Eve Best ako princezná Rhaenys Targaryen – dračia jazdkyňa a manželka lorda Corlysa Velaryona, prezývaná „nekorunovaná kráľovná“. Veľká rada zamietla, aby sa stala následníčkou trónu. Prednosť dostal jej bratranec Viserys, a to len preto, že bol muž.

HBO

Fabien Frankel ako ser Criston Cole – syn správcu. Je prostého pôvodu a pochádza z Dornu. Cole nemá žiadny nárok na pôdu ani tituly. Má len svoju česť a až nadprirodzenú obratnosť v boji s mečom.

HBO Max

Sonoya Mizuno ako Mysaria – ako otrokyňu ju predali viackrát, než by dokázala spočítať. Do Západozemia prišla s prázdnymi rukami. Mohla sa podvoliť a chradnúť. Namiesto toho sa však stala najdôvernejším a najmenej očakávaným spojencom princa a následníka trónu Daemona Targaryena.

HBO

Rhys Ifans ako Otto Hightower. Kráľov pobočník ser Otto verne a oddane slúži svojmu kráľovi i kráľovstvu. Najväčšou hrozbou pre kráľovstvo je podľa pobočníka kráľov brat Daemon a jeho postavenie následníka trónu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú