Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Na slávnostnom udeľovaní cien Game Awards 2021 sme sa okrem najlepších hier dočkali aj obrovského množstva pripravovaných herných noviniek. Rozruch vyvolal oficiálne potvrdený titul Star Wars: Eclipse od Quantic Dream, ktorý tvorcovia predstavili prostredníctvom epickej ukážky.

Už dlhšie sa špekulovalo, že štúdio Quantic Dream, známe svojimi populárnymi interaktívnymi titulmi, plánuje novú hru z prostredia Star Wars, no až doteraz neboli žiadne detaily oficiálne potvrdené.

Po oficiálnom ohlásení titulu je už známe, že Star Wars: Eclipse sa bude odohrávať v ére zlatého veku Novej Republiky (High Republic), stovky rokov pred udalosťami s nástupom Skywalkera.

„High Republic“ bola pôvodne propagovaná ako projekt Luminous, pozostávajúci z rôznych príbehov, prepojených sériou kníh a komiksov zo sveta Star Wars zasadených to zlatej éry Novej Republiky, približne 200 rokov pred filmami Star Wars a 800 rokov po páde „Starej Republiky“.

Tento multimediálny projekt skúma rád Jediov a ich boj s Nihilmi, novou frakciou rebelov, ktorí na svoje nájazdy naprieč galaxiou využívajú unikátnu hyperpriestorovú technológiu.

Bude Star Wars: Eclipse ďalšou interaktívnou hrou pre Quantic Dream?

Vývojárske štúdio Quantic Dream sa zvyčajne špecializuje na príbehové interaktívne hry, ktoré svojím spracovaním balansujú na pomedzí videohier a interaktívnych filmov. Štúdio sa preslávilo najmä hrami ako Heavy Rain, Beyond: Two Souls a mierne kontroverzným Detroit: Become Human.

Podľa najnovších informácií však bude Star Wars: Eclipse iná záležitosť ako ich tradičné tituly. Tvorcovia novinku opísali ako rozvetvenú akčnú hru, v ktorej má hráč vo svojich rukách osud viacerých postáv a dej tak dokáže prežiť komplexne.

YouTube/Screenshot

Voľby hráčov za jednotlivé postavy by pritom mali byť jadrom zážitku, pretože každé rozhodnutie bude mať dramatický vplyv na priebeh deja. Quantic Dream vyvíja Star Wars: Eclipse spoločne s Lucasfilm Games a momentálne je ešte stále priskoro hovoriť o predbežnom dátume vydania.

Treba však dodať, že toto univerzum v poslednej dobe láka stále viac vývojárov a okrem Star Wars: Eclipse sa v najbližších rokoch môžeme tešiť na nový remake Star Wars: Knights of the Old Republic či pokračovanie Star Wars Jedi: Fallen Order z roku 2019, ktoré je momentálne taktiež vo vývoji.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú