Apple počas jarného eventu pred pár dňami predstavil aj zmenu vo vlastnej aplikácii podcastov, kde po novom pribudne predplatné. Spotify sa chce vydať rovnakým smerom, no v tomto prípade zavedie inú politiku. V predplatnom programe dostanú predplatitelia exkluzívnejší a bonusový obsah, no Spotify ponechá všetok zisk tvorcom, informuje Variety. Týmto spôsobom chce tromfnúť Apple.

Švédska streamovacia služba hudby a podcastov avizovala spustenie predplatného programu ešte vo februári, no od tej doby sa toho veľa neudialo. Nové informácie prichádzajú až krátko po oznámení predplatného v Apple podcastoch, kde si však samotný Apple ukrojí z ceny 30 % počas prvého roka a 15 % v nasledujúcom období. Tvorcovia tak na jeho platforme nedostanú plnú cenu z predplatného.

Spotify však na to ide inak a podľa nedávnych správ, ktoré ako prvý potvrdil The Wall Street Journal, plánuje ponechať tvorcom 100 % ceny z predplatného podcastov. Paradoxne však táto služba neumožňuje zakúpiť predplatné prostredníctvom odberov Apple alebo Google Play a aj v prípade prémiového účtu museli doteraz používatelia aktiváciu uskutočniť cez web streamu.

Ponechaním 100 % ceny z predplatného chce Spotify prilákať viac tvorcov a poskytnúť im lepšie podmienky ako konkurenčná platforma. Pripomeňme len, že hudbu Spotify bude možné neskôr prehrávať aj priamo cez Facebook, ktorý plánuje prehrávač implementovať v projekte Boombox do svojej aplikácie.

Zdroj: Variety, The Wall Street Journal

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú