Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Facebook po novom plánuje vytvoriť špeciálnu verziu Instagramu, na ktorú by sa mohli pripájať aj deti do 13 rokov, informuje The Verge.

Súčasné pravidlá pre registráciu na sociálnu sieť Instagram sú nastavené tak, že používatelia mladší ako 13 rokov sa „nemôžu zaregistrovať“. Samozrejme, spoločnosť nijak neoveruje skutočný vek používateľa, stačí tak zadať falošný dátum narodenia a na Instagram sa dostane ktokoľvek.

Facebook preto považuje za lepší nápad vytvoriť Instagram aj pre deti do 13 rokov, ten by bol bezpečnejší, no najmä pod kontrolou rodičov dieťaťa, píše DailyMail.

Zobraziť celú galériu (1)
Instagram (Úprava redakcie)

Instagram pre deti by tak mohol fungovať podobne, ako YouTube Kids, ten filtruje obsah, ktorý sa deťom môže zobrazovať. YouTube Kids mal ale v minulosti problémy s cielenými reklamami a násilným obsahom, ktorý sa dostal cez filtre a pozrieť si ho tak mohli aj deti.

Len nedávno Instagram zdieľal príspevok, v ktorom písal o ich úsilí zvýšiť bezpečnosť a ochranu detí na sociálnych sieťach. Vytvorenie špeciálnej, bezpečnejšej verzie Instagramu môže byť ten správny krok.

Zdroj: TheVerge, DailyMail

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú