Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zákazníci spoločnosti WebSupport by mali zbystrieť. Poskytovateľ webových služieb totiž zaregistroval šírenie podvodného mailu, ktorý ľudí vyzýva k predĺženiu platnosti ich domény.

Ako informovala spoločnosť vo svojej tlačovej správe, podvodný e-mail sa šíri z adresy websupport@názov-vašej-domény.tld. Predmetom týchto správ je výzva k predĺženiu platnosti domény tým, že používateľ zaplatí požadovanú čiastku cez platobnú bránu.

V správe  sa nachádza link na napodobeninu stránky websupport.sk, pričom po zadaní akéhokoľvek mena a hesla sa otvorí ďalšia phishingová stránka, ktorá sa tentokrát podobá na platobnú bránu Tatrabanky.

Podvodný email odosielaný v mene spoločnosti WebSupport.

Samozrejme, jedná sa o podvod a po vyplnení platobných údajov a odoslaní platby sa k týmto dátam dostanú samotní útočníci. WebSupport preto odporúča sledovať odosielateľa e-mailu, jediná mailová adresa spoločnosti, ktorá môže kontaktovať používateľa, je helpdesk@websupport.sk. Rovnako odporúčajú zástupcovia firmy sledovať aj URL adresy webových stránok, pre WebSupport je to výlučne admin.websupport.sk.

Ak si sa náhodou už stal obeťou tohto podvodu, mal by si okamžite kontaktovať svoju banku s cieľom blokovania platobnej karty, ktorú si zadal do platobnej brány. Taktiež by si mal zmeniť prihlasovacie údaje do služby WebSupport a inkriminovaný e-mail zaslať na helpdesk@websupport.sk.

Zdroj: Tlačová správa

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú