Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po ohlásení vydania stabilnej verzie Androidu 11 začiatkom tohto týždňa oznámil Google aj príchod Go edície systému, ktorá je určená primárne pre modely smartfónov so slabšou výbavou. Nový Android 11 Go už podporuje aj zariadenia s 2 GB RAM a bude rýchlejší o desiatky percent, informuje XDA-Developers.

Prvá verzia špeciálnej Go edície Androidu bola predstavená ešte v roku 2018 a od tej doby Google zlepšil jej fungovanie na menej vybavených smartfónoch. Aktuálne bude zariadeniam so slabým hardvérom sprístupňovať najnovšiu verziu Android 11 Go, ktorý má byť v porovnaní s predošlým Androidom 10 Go ešte o 20 % rýchlejší. Vďaka väčšej podpore RAM pamäte však budú mať používatelia k dispozícii viac miesta pre aplikácie na pozadí.

Vývojári doň pridali aj mnohé potrebné bezpečnostné prvky z klasického Androidu 11. V prípade, ak používateľ dlho nevyužije niektorú aplikáciu, systém jej automaticky zruší povolenia, ktoré je potom možné opätovne povoliť alebo zakázať pri ďalšom spustení.

Oficiálne bude Android 11 Go dostupný od začiatku budúceho mesiaca, no aktualizácia smartfónov zo strany výrobcov nemusí byť zaručená. Naopak, nové smartfóny s 2 GB RAM alebo menej už budú musieť využívať túto najnovšiu verziu, informuje Gizmochina.

Zdroj: XDA-Developers, Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú