Portál XDA-developers informoval o jednej zásadnej novinke týkajúcej sa operačného systému Android. Najnovšia verzia Android 11 je už konečne dostupná v stabilnej verzii pre vybrané zariadenia.

Okrem toho, že Pixely od Google dostali finálnu verziu najnovšieho Androidu, niekoľko výrobcov, ako napríklad OnePlus, Xiaomi, Realme či OPPO už vydali pre svoje zariadenia aktualizácie postavené na bete Androidu 11.

Google

Celkovo Google vydal v spojení s Androidom 11 štyri developerské verzie a až tri beta verzie. Ako píše GizmoChina, na týchto betách sú postavené aj nadstavby vyššie spomenutých výrobcov pre zariadenia ako OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro, Realme X50 Pro, Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro a čoskoro dostane aktualizáciu postavenú na beta verzii aj niekoľko OPPO smartfónov.

Ako tomu už býva zvykom, nová verzia operačného systému Android prináša niekoľko významných, no aj menších zmien. Medzi najväčšie novinky patria napríklad četovacie hlavičky pre komunikačné aplikácie, funkcia nahrávania obrazovky, špeciálne menu určené na ovládanie spárovaných zariadení či jednorazové povolenia pre nainštalované aplikácie.

Zdroj: XDA-developers, GizmoChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú