Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predstavenie novej verzie operačného systému Android s poradovým číslom 11 sa nezadržateľne blíži a na povrch začínajú pomaly vychádzať aj negatívne zmeny, s ktorými nová verzia operačného systému príde. Jednou z nich je aj zrušenie možnosti vybrať si ako predvolenú aplikáciu fotoaparátu tú od vývojárov tretích strán, informoval portál AndroidPolice.

Či už používaš zariadenie od Huawei, Samsungu či Sony, možno ti vstavaná aplikácia na fotografovanie jednoducho nesadla, a tak si začal hľadať v obchode Google Play „tú svoju“.

Ak by si aj neskôr zmenil telefón za inú značku, po nainštalovaní obľúbenej aplikácie by si vedel objektívy svojho nového zariadenia okamžite dokonale ovládať.

Pri novej verzii Androidu však bude takáto možnosť sťažená. Google totiž ruší možnosť vybrať si ako predvolenú aplikáciu na fotografovanie takú, ktorá bola stiahnutá z Obchodu Play.

V novej verzii operačného systému musia  používatelia fotiť priamo z aplikácie fotoaparátu tretej strany, ak ju budú chcieť nahrať do služby, ktorá nemá vlastnú funkciu fotoaparátu a pritom sa budú chcieť vyhnúť vstavanej aplikácii na fotografovanie.

Aplikácií ako Instagram či Messenger sa toto obmedzenie netýka, tie totiž využívajú pre vytváranie fotografií a videa vlastnú vstavanú alternatívu. Google si konanie obhajuje tým, že takáto možnosť predstavovala v mnohých prípadoch bezpečnostné riziká, píše 9to5google.

Zdroj: AndroidPolice, 9to5google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú