Do ponuky HBO a HBO GO na konci budúceho mesiaca pribudne dokumentárna miniséria mapujúca vyčíňanie brutálneho sériového vraha. Golden State Killer, ako vyšinutého jedinca médiá nazývali, bol v Kalifornii zodpovedný za násilné vlámania, znásilnenia aj chladnokrvné vraždy.

Nová true-crime miniséria od HBO ponesie názov I’ll be bone in the dark (Zmiznem v tme), prvá epizóda bude v rámci HBO a HBO GO prístupná od 29. júna. Následne bude každý týždeň v pondelok odvysielaný nový diel.

Ústrednou témou dokumentárnej novinky bude masový vrah a nemilosrdný predátor s prezývkou Golden State Killer, ktorý v 70. a 80. rokoch terorizoval obyvateľov Kalifornie. Ten sa v období svojho vyčíňania postaral o približne 50 vlámaní, 12 vrážd a množstvo znásilnení.

Prečítaj si tiež 
Takmer 90 nových filmov a seriálov. Toto všetko pribudne do ponuky Netflixu

Seriál okrem mapovania znepokojivých udalostí ponúkne autentické výpovede preživších, svedkov i policajných vyšetrovateľov. Zároveň sa pokúsi bližšie priblížiť dobu, v ktorej sa sexuálne zločiny častokrát prehliadali a obete ich kvôli hanbe ani neoznamovali.

I’ll be bone in the dark vznikol na motívy bestselleru I’ll Be Gone In The Dark: One Woman’s Obsessive Search For The Golden State Killer z pera autorky Michelle McNamara. Americká spisovateľka sa vo veľkom pričinila o medializáciu celého prípadu, zároveň sa ním však postupne stala posadnutá a začala kvôli nemu trpieť depresiami, nočnými morami a nespavosťou. Nakoniec sa vo veku 46 rokov neúmyselne predávkovala liekmi na spanie.

Seriál preto bude slúžiť ako výpoveď starostlivej matky, húževnatej autorky a laickej vyšetrovateľky, ktorej neúnavné pátranie si vyslúžilo rešpekt v rámci právneho systému i medzi policajnými vyšetrovateľmi. Súčasťou 6-dielnej minisérie bude aj čítanie vybraných úryvkov zo spomenutej knihy, ktoré divákom prečíta herečka Amy Ryan.

Na tvorbe seriálu sa vo veľkom podieľala predovšetkým herečka a režisérka Liz Garbus, ktorá si v roku 2016 vyslúžila nomináciu na Oscara za dokument What Happened, Miss Simone?. Okrem Liz Garbus sa réžie dielov chopia Elizabeth Wolff, Myles Kane a Josh Koury.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú