Aj keď zažili kryptomeny najväčší boom niekoľko rokov dozadu, technologickí nadšenci konštantne hľadajú dôvody, ako tento fenomén využiť vo svoj prospech. HTC vyvinulo smartfón Exodus postavený na blockchaine, ktorý už v druhej polovici tohto roka bude vedieť ťažiť kryptomenu, píše portál The Block Crypto.

Zatiaľ čo mnohí fanatici extrémne drahé grafické karty určené na ťaženie kryptomien už dávno popredávali, HTC s modelom Exodus 1S ponúkne túto možnosť už čoskoro. Samotnému ťaženiu dopomôže aplikácia DeMiner, ktorá zo smartfónu ako zázrakom vytvorí ťažobné zariadenie v momente, keď sa s daným zariadením nenarába a je napojené v sieti.

Aplikácia vyvíjaná spoločnosťou Midas Labs by mala byť schopná ťažiť kryptomenu Monero o rýchlosti 0,0038 $ denne. Portál Decrypt sa na túto problematiku pozrel bližšie a zistil, že ročne zariadenie od HTC dokáže vyprodukovať 1,387 $. Pri takejto rýchlosti by trvalo približne 500 rokov, kým by si na seba toto zariadenie dokázalo zarobiť. Samozrejme, čísla sú uvádzane bez odpočítania nákladov v podobe spotreby energií.

HTC

Spoločnosť za appkou tvrdí, že Exodus nie je zariadenie mienené ako investícia. Zaujímavosťou však je, že v porovnaní s laptopmi, ktoré dokážu vydolovať 0,06 $ Monera denne, spotrebujú pritom 0,156 $ elektrickej energie denne, zatiaľ čo podľa Midas Labs, Exodus 1S bude mať až 50 % návratnosť.

Prečítaj si tiež
Lacný iPhone SE neobsahuje funkciu, ktorá je na každom inom modernom iPhone

Aj keď ide o zaujímavú funkcionalitu a nadšenci decentralizovaných mien určite iba z princípu siahnu po zariadení, rozhodne nejde o jeho hlavnú myšlienku. Ide skôr o celú ideu technológie blockchain v mobilnom zariadení, ktorá môže fungovať ako odrazový mostík smerom k nevídaným technológiám, ako je možno aj decentralizovaný internet.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú