Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najnovšia kumulatívna aktualizácia, ktorá prichádza po májovej aktualizácii verzie 1903, zaberá extrémne málo miesta. Update na verziu 1909 obsahuje dáta veľké iba 180 kilobajtov. Portál Techradar vysvetľuje, prečo je táto aktualizácia tak malá.

Na začiatok treba podotknúť, že aktualizácia na verziu 1909 bude takto malá iba pre používateľov, ktorí mali zapnuté kumulatívne aktualizácie od posledného väčšieho májového s označením 1903. Ak si mal priebežné aktualizácie vypnuté, nová verzia 1909 bude v tvojom prípade sťahovať približne 330 MB dát, ak bola tvojou poslednou aktualizáciou veľký októbrový update z minulého roka, systém si stiahne 3,5 gigabajtov dát.

Screenshot

To, prečo môže update 1909 v ideálnom prípade zaberať iba 180 kilobajtov dát, je vskutku zaujímavé. Tento malý balík je iba akýmsi „spúšťačom“ funkcií, ktoré sa už vo Windowse nachádzali, ale doposiaľ boli vypnuté. Tieto funkcie sa sťahovali práve počas kumulatívnych aktualizácií počas niekoľkých mesiacov, informuje SmallTechNews. Microsoft tak skúša nový model aktualizácií, ktorý by mal urýchliť a zjednodušiť plánovanie najmä pre veľké spoločnosti.

Zdroj: TechRadar, SmallTechNews

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú