Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo hospodárstvo SR vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk do aukcie, ktorá bude súvisieť s výberom výkupcu zelenej elektriny. Vyhlásenie výzvy je súčasťou reformy obnoviteľných zdrojov energie, ktorá sa začala už začiatkom roka.

„Systém zmien týkajúci sa výroby elektriny z obnoviteľných zdrojov je v súlade s legislatívou EÚ a  podmienkami štátnej pomoci,“ uviedol minister hospodárstva. Ešte v tomto roku by malo dôjsť aj k vyhláseniu viacerých aukcií na nové zdroje energie z obnoviteľných zdrojov.

Rezort hospodárstva informuje, že jediným hodnotiacim kritériom pri výbere jednotlivých ponúk bude výška požadovanej úhrady za činnosť výkupcu elektriny, pri splnení podmienky minimalizácie celkových nákladov na zabezpečenie činnosti výkupcu elektriny pre všetky súťažené územia.

Deadline pre záujemcov, ktorí majú záujem o predloženie ponuky je stanovený na 20. september do 15:00. Rozhodujúci je termín doručenia ponuky (osobne alebo poštovou prepravou) na podateľňu ministerstva. Podrobnejšie informácie sú zverejnené aj na oficiálnej stránke ministerstva.

Zdroj: MH SR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú