Tento článok obsahuje SPOILERY. Pokiaľ ste teda ešte nevideli prvú časť ôsmej série, nechajte si tento článok na neskôr.

Druhú epizódu finálnej série seriálu Game of Thrones máme za sebou a takmer všetci sa zhodneme na tom, že išlo o jednu z najlepších vôbec. Napriek tomu, že sa v nej takmer nič nestalo a musela patriť medzi tie lacnejšie, tak bola naozaj silná a emotívna. Interakcie medzi postavami ako Arya – Gendry, Brienne – Jaime alebo Sansa – Theon sa ukázali v tom najlepšom svetle, čo pre fanúšikov znamená jediné.

Bohužiaľ, seriál bude v najbližšej epizóde zabíjať naše obľúbené postavy, ktoré si v dnešnej epizóde prešli silnými momentmi. Už o týždeň totižto uvidíme očakávanú a epickú Bitku o Zimohrad (Battle of Winterfell).

Bitka o Zimohrad v prvej ukážke

Stanica HBO sa s fanúšikmi podelila o krátku ukážku nasledujúcej časti. Tešiť sa môžeme na bitku, ktorá sa natáčala dlhých 11 týždňov výhradne v noci, pričom sa v nej proti sebe postaví armáda mŕtvych proti armáde živých.

Jej názov znie Battle of Winterfell, no herci a tím túto brutálnu trojmesačnú produkciu poznajú pod názvom “The Long Night“. Finálna bitka bude vôbec najdlhšie pretrvávajúcim súbojom v histórii kinematografie. Porazí tak aj 40-minútovú scénu Helm’s Deep zo série Pán prsteňov.

Bitka o Zimohrad sa natáčala 11 týždňov počas dlhých nocí, mrazivých teplôt a krutých podmienok. Štáb sa tak nevyhol ani rôznym zraneniam, mdlobám na pľaci či astmatickým záchvatom jedného člena tímu.

Nepôjde tak len o najväčší súboj v seriáli Game of Thrones, ale o vôbec najdlhší a najepickejší súboj v histórii filmov a seriálov. Režisérom tejto epizódy je Miguel Sapochnik, ktorý zároveň vyhral ocenenie Emmy za jednu z najlepších častí seriálu, “The Battle of the Bastards“.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú