Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Intel sa stal dodávateľom komponentov pre iPhony od Apple po tom, čo sa na súdoch objavili žaloby Qualcommu. Nakoniec sa všetko urovnalo a kalifornský gigant uzavrel so svojim bývalým partnerom dohodu a čoskoro sa môže vrátiť všetko do starých koľají. Keďže Apple vyplatil Qualcomm po niekoľkoročných sporoch, vracia sa tento výrobca späť do hry, odkiaľ však kvôli týmto udalostiam odchádza Intel.

Prednedávnom sa objavili informácie, že Apple plánuje v budúcom roku predstaviť svoj 5G smartfón, no zatiaľ nebolo nič potvrdené. Potencionálnym dodávateľom nového modemu mohol byť Intel. Práve táto spoločnosť sa v posledných rokoch starala o dodávky týchto súčiastok, ktoré ešte pred začatím súdnych sporov dodával Qualcomm.

Modemy Intelu pôjdu opäť stranou

Reakciou Intelu na uzmierenie týchto dvoch znepriatelených strán je ukončenie vývoja 5G modemov pre smartfóny, o čom spoločnosť informovala aj na oficiálnej stránke. Naďalej sa však bude venovať plneniu svojich kontraktov v oblasti 4G a 5G modemov pre počítače a taktiež bude investovať do rozvoja 5G sietí. V oblasti 5G modemov pre smartfóny totiž Intel podľa výkonného riaditeľa „nevidí cestu k ziskom a pozitívnym výnosom“.

Nenechaj si ujsť
Modemy Qualcomm sa zrejme vrátia do iPhonov. Apple urovnalo patentový spor finančným vyrovnaním

Intel tak končí s týmito modemami, ktoré dodával do iPhonov od roku 2016 a novú várku priniesol aj pre ďalšie generácie Apple smartfóny v roku 2017 a 2018, kedy sa stal hlavným dodávateľom spoločnosti, informoval portál Android Police. Viac detailov o svojej novej stratégii môže Intel prezradiť počas blížiacej sa konferencie, ktorá sa bude konať 25. apríla.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú