Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Súdny spor medzi spoločnosťami Apple a Qualcomm ohľadom problémov s patentami prebieha už viac než 2 roky a zdá sa, že problémy sa nakoniec podarilo vyriešiť. Portál The Verge totiž informuje o tom, že práve v týchto dňoch došlo k vzájomnej dohode oboch strán.

Len pred pár hodinami sa Apple dohodol s výrobcom čipov na urovnaní všetkých sporov, ktoré sa týkali porušovania patentových práv. Urovnanie spomínaných sporov spočíva vo finančnom vyrovnaní. Apple zaplatí americkému výrobcovi mobilného hardvéru bližšie nešpecifikovanú sumu. Detailnejšie informácie budú pravdepodobne dostupné až po odhalení spisov, ak vôbec.

Taktiež došlo aj k dohode o patentových licenciách na 6 rokov, ktorá môže byť neskôr predĺžená o ďalšie 2 roky. S najväčšou pravdepodobnosťou teda môžeme očakávať, že modemy spoločnosti Qualcomm sa vrátia do iPhonov. Apple sa v posledných edíciách svojho smartfónu musel spoliehať na výbavu od Intelu, ktorá je však pomalšia ako riešenia Qualcommu. Apple sa mohol s urovnaním sporu ponáhľať aj vzhľadom na nastupujúce 5G mobilné technológie. Aj v tejto oblasti je zatiaľ Qualcomm ďalej ako Intel.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú